Norra Sanna Bageri är Årets matentreprenör i Värmland 2019

Carina Wallner och hennes populära stenungsbageri i Norra Sanna tar hem titeln Årets matentreprenör i Värmland 2019. Det ärofyllda priset och prissumman 20 000 kronor delas ut i samband med Smaka på Värmland i helgen.

Carina Wallner, Norra Sanna Bageri, är Årets matentreprenör i Värmland 2019
Carina Wallner, Norra Sanna Bageri.

Priset instiftades 2016 av Länsförsäkringar Värmland och LRF konsult. Pristagaren ska enligt kriterierna vara en entreprenör, organisation eller företag som hållbart och framgångsrikt har tillverkat, producerat eller marknadsfört lokal mat i Värmland. Och när juryn sagt sitt var det Carina och hennes stenungsbageri som stod som årets segrare.

Det känns helt fantastiskt. Jag är så tacksam. Nu ska jag fortsätta klura ut nya vägar att nå ut till kunden på ett hållbart sätt utan matsvinn.

Carina Wallner, Norra Sanna Bageri, har alltid gillat att baka, men för 15 år sedan riktade hon in sig på surdeg. Efter flera googlingar, utbildningar och försök öppnade hon upp bageriet Norra Sanna Bageri strax utanför Karlstad.

 Jag har bakat och misslyckats och sedan bakat igen. Man lär sig genom att testa sig fram, säger Carina.

Genomgående hållbarhetstänk
I Carinas bageri står råvarorna i fokus. Ekologiskt och närproducerat kännetecknar långjästbrödet.

 Jag försöker alltid baka på ett så naturligt sätt som möjligt med ett genomgående hållberhetstänk, men såklart är det lika viktigt att det blir gott. Inget matsvinn är alltid målet.

Enligt Tommy Ernerudh, Länsförsäkringar Värmlands kommunikationschef, fanns det flera goda kandidater till priset i år, men till slut var det en enig jury.

 Norra Sanna Bageri fick flera nomineringar och vi tycker på många sätt att verksamheten står för en hållbar värdegrund. Dessutom på ett nytänkande sätt via lokala REKO-ringar. En mycket värdig vinnare, säger Tommy Ernerudh, kommunikationschef Länsförsäkringar Värmland.

Priset delas ut i samband med matfestivalen Smaka på Värmland i Kristinehamn 29 september klockan 14.50.

Se alla nyheter