Thorill Petterssons dotter Fanny representerade Thorills när Tommy Ernerudh, kommunikationschef Länsförsäkringar Värmland, överlämnade priset.
Thorill Petterssons dotter Fanny representerade Thorills när Tommy Ernerudh, kommunikationschef Länsförsäkringar Värmland, överlämnade priset.

Restaurang Thorills är årets värmländska matentreprenör

Thorill Petterssons dotter Fanny representerade Thorills när Tommy Ernerudh, kommunikationschef Länsförsäkringar Värmland, överlämnade priset.
Thorill Petterssons dotter Fanny representerade Thorills när Tommy Ernerudh, kommunikationschef Länsförsäkringar Värmland, överlämnade priset.

Thorill Pettersson tilldelas priset Årets matentreprenör i Värmland 2018. Hon får priset för restaurang Thorills, som hon framgångsrikt bedriver i den egna bostaden. Priset, 20 000 kronor, delades ut i samband med Smaka på Värmland i Kristinehamn 29 september.

Priset Årets matentreprenör i Värmland instiftades 2016 av Länsförsäkringar Värmland och LRF konsult. Pristagaren ska enligt kriterierna vara en entreprenör, organisation eller ett företag som hållbart och framgångsrikt har tillverkat, producerat eller marknadsfört lokal mat i Värmland. Priset består av ära och 20 000 kronor.

- Vi har aldrig haft få många nomineringar som i år. Det är givetvis glädjande eftersom det visar hur många framgångsrika matproducenter vi har här i länet, säger Tommy Ernerudh, kommunikationschef Länsförsäkringar Värmland.

Fokus på innehåll


Thorills trädgårdsservering är belägen i Holmedal, längs E18 mellan Årjäng och Töcksfors och menyn utgår från lokala råvaror. Idéen om en restaurang i den egna bostaden föddes efter  att Thorill länge jobbat inom restaurangbranschen och upplevde till slut en frustration över det ökade fokuset på lönsamhet.

- För mig är det viktigare att skifta fokus och öka betydelsen av bra råvaror och näringsinnehåll, berättar Thorill Pettersson.

Och självklart blev Thorill glad när hon möttes av beskedet om att hon vunnit det ärofyllda priset.

- Priset betyder jättemycket för mig, det är en bekräftelse på att vi är inne på rätt spår.

Juryns motivering:

För två år sedan tog Thorill Pettersson tillsammans med sin pappa och sin man steget och vågade följa sin dröm om en restaurang i den egna bostaden. Med stor kunskap och ett brinnande intresse för mat och dryck lockar Thorills restaurang, i Holmedal utanför Årjäng, både lokalbor och turister. Menyn erbjuder lokalproducerat med råvaror från trädgården, skogsbrynet, intilliggande ängar och sjöar. Allt lagat i det lilla köket framför ögonen på restauranggästerna. Ett unikt och hållbart sätt att visa den värmländska landsbygden från sin allra bästa sida.

Se alla nyheter