Från vänster: Ulrika Obstfelder Peterson, vd Länsförsäkringar Värmland, Johan Olsson, vd PostilJohan, Ann-Christin Löfqvist, chef säljstöd Länsförsäkringar Värmland.

Länsförsäkringar Värmland först ut att ta emot miljödiplom

Från vänster: Ulrika Obstfelder Peterson, vd Länsförsäkringar Värmland, Johan Olsson, vd PostilJohan, Ann-Christin Löfqvist, chef säljstöd Länsförsäkringar Värmland.

På onsdagsmorgonen delade Postiljohan, med Johan Olsson i spetsen, ut det första i raden av miljödiplom som skall föräras några av företagets kunder och samarbetspartners. Länsförsäkringar Värmland var först ut att ta emot diplom.

- Vår period som årets företagare i Värmland börjar lida mot sitt slut och vi vill göra en aktivitet för och med våra kunder som använder oss flitigt och frekvent, berättar Johan Olsson vd på Postiljohan. Utan dem är vi ju ingen och vi blir ju absolut inte årets företagare utan dem.

- Vi kommer dela ut miljödiplom till de företag som tillsammans med oss först ser till att vi når 10 kg besparing av co2 utsläpp varje dag, fortsätter Johan.

Det är Länsförsäkringar Värmlands vd Ulrika Obstfelder Petserson som tar emot diplomet.

- För oss är hållbarhet oerhört viktigt och vi jobbar ständigt med att utveckla oss. Att kunna göra det tillsammans med ett lokalt företag gör det givetvis ännu bättre eftersom vi på Länsförsäkringar Värmland finns, verkar och bor i Värmland, säger Ulrika.

Postiljohan kommer dela ut ytterligare 7 diplom under sensommaren men man väljer alltså att börja med Länsförsäkringar Värmland.

- Länsförsäkringar Värmland har varit våra kunder sedan 2003 och de anlitar oss för såväl post som för deras bud berättar Johan. Uppdragen för deras räkning har ökat för varje år och i dagsläget cyklar vi ungefär 225 mil/år bara åt dem, det är härifrån och till Pisa det, säger Johan.

- Egentligen är inte siffran allra viktigast om vem som sparar mest utan vi tycker att engagemanget hos företagen är det som är den springande punkten. För oss är det viktigast att de hela tiden utvecklas och hittar på nya miljöbra saker, att vi kan utvecklas tillsammans och skapar en god grön miljö på hemmaplan där våra barn ska växa upp och där vi har vår framtid. Det är också viktigt för oss att företagen arbetar för en god lokal företagsmiljö, det är här vi skapar arbetstillfällen, avslutar Johan .

Se alla nyheter