Länsförsäkringar Värmlands Hållbarhetspris

Vårt hållbarhetspris ska uppmuntra, skapa engagemang och hylla de som bidrar till ett bättre Värmland – nu och för all tid.

Anna Tyrén tar emot Länsförsäkringar Värmlands Hållbarhetspris av Tommy Ernerudh, kommunikationschef på Länsförsäkringar Värmland. Foto: Erik Nygren

För att lyfta länets hållbarhetsinsatser och uppmärksamma goda exempel instiftade Länsförsäkringar Värmland 2020 priset Länsförsäkringar Värmlands Hålbarhetspris. Ett pris som ska uppmuntra, skapa engagemang och hylla de som bidrar till att stärka Värmland och därmed skapa förutsättningar för Värmland nu och i framtiden. Prissumman är på 25 000 kronor.

Pristagare 2020

Anna Tyrén från Torsby är först ut att ta hem Länsförsäkringar Värmlands Hållbarhetspris. Hon får priset för sitt stora engagemang för både folkhälsa och inkludering med sitt arbete som ordförande för det sociala företaget JösseNavet i Arvika, Charlottenberg och Åmotfors.

– Det är bland det finaste jag har upplevt, säger Anna Tyrén.

Läs mer om Anna Tyrén i intervjun här

Juryns motivering:

För sitt fantastiska arbete som ordförande för det sociala företaget JösseNavet, i Arvika, Charlottenberg och Åmotfors samt för sitt, genom åren, stora folkhälsoengagemang inom Friskis&Svettis, främst i Torsby men även Karlstad. Hon brinner för att skapa förutsättningar och att göra andra människor starkare utifrån deras egen förmåga, vilket i sin tur gör Värmland mer inkluderande, jämlikt och socialt hållbart.

Regler och kriterier

  • Hållbarhetspriset delas ut för insatser som på ett föredömligt och inspirerande sätt bidrar till en hållbar utveckling utifrån minst ett av områdena: hälsa, hållbar konsumtion och produktion, ekonomisk tillväxt, minskad ojämlikhet och inkludering eller miljö och klimat.
  • Nominerade ska vara en privatperson, grupp, förening, organisation eller ett företag.
  • Alla kan nominera kandidater, både sig själv och/eller andra.
  • Nominerade ska i huvudsak vara verksam/bedriva verksamhet i Värmland.
  • Verksamheten ska ha pågått hela 2020 och kännetecknas av nytänkande, framåtanda och engagemang.
  • Kandidater kan föreslås obegränsat antal gånger.

Våra 100 hållbarhetsinsatser

Vi på Länsförsäkringar Värmland har en checklista med 100 hållbarhetsinsatser. Kan listan även inspirera andra? Kanske skulle liknande insatser kunna göras i din egen vardag? Gör det. Du kan. Allt du gör spelar roll – och vi är många som hjälps åt.

Varje insats är kopplad till ett eller flera av FN:s globala mål. De har tagits fram gemensamt av samtliga avdelningar inom Länsförsäkringar Värmland.

Till listan