Reflexpromenad för förskolor

Förskolor i Värmland har nu möjlighet att anmäla sig till vår Reflexpromenad med Lovisa och Faris. På ett lekfullt sätt får barnen kunskap om hur viktigt det är att synas i höstmörkret i vår tipspromenad, som till exempel kan sättas upp på förskolegården. I varje paket ingår 50 reflexer och tipspromenadfrågor.

Pojke som håller en reflex

Så här går reflexpromenaden till

Häng en reflex tillsammans med varje fråga och lys er fram genom tipspromenaden med hjälp av en ficklampa. Materialet används så klart helst när det är mörkt, antingen i skogen, i ett bostadsområde eller på förskolegården.

Reflexpromenaden lämpar sig bäst för barn i åldern 4-5 år.

Anmäl din förskola (Uppdatering 23 november: Alla paket är tyvärr slut)

Till och med 23 november kan du som jobbar på förskola i Värmland anmäla din förskola till reflexpromenaden i formuläret nedan.

Vi har totalt 50 paket som kommer fördelas med hjälp av lottens hjälp om det blir fler än 50 förskolor som anmäler sig. I varje paket ingår 50 reflexer och tipspromenadfrågor, detta skickas ut per post.

Hjälp barnen att fästa reflexen

Det vi önskar av er är att prata om vikten av att synas med barnen samt även se till att de medföljande reflexerna sätts fast på barnens jacka/overall och inte skickas hem för tyvärr blir många liggandes då.

Tack för att ni hjälper till att synas!