Årets matentreprenör i Värmland

Värmland bjuder på fantastiska resurser i såväl naturen som människorna som bor här. Våra lokala livsmedelsproducenter och matentreprenörer är ett utmärkt exempel på vad som uppnås när dessa resurser förenas. För att lyfta länets matproducenter stiftade Länsförsäkringar Värmland tillsammans med LRF Konsult 2016 priset Årets matentreprenör i Värmland.

–  Som värmländskt bolag vill vi på olika sätt uppmuntra lokalt entreprenörskap och hållbarhet. Detta är en av dem, säger Ulrika Obstfelder Peterson, vd Länsförsäkringar Värmland.   

Årets matentreprenör i Värmland 2019

Carina Wallner och hennes populära stenungsbageri Norra Sanna Bageri tilldelades priset som Årets matentreprenör i Värmland 2019.

Juryns motivering:
" Med stor vikt på naturliga råvaror, den goda smaken och respekt för människor, djur och naturen bakar Norra sanna bageri och Carina Wallner ekologiskt stengungsgräddat långjästbröd. Brödet säljs bland annat via lokala REKO- ringar till en växande kundkrets och kan beställas via hemsida och Facebook. Ett nytänkande och hållbart sätt att erbjuda lokalproducerad mat utan några mellanhänder."

Prisutdelningen sker på matfestivalen Smaka på Värmland 29 september klockan 14.50.

Tävlingskriterier

Den nominerade ska vara en entreprenör, organisation eller ett företag som hållbart och framgångsrikt har tillverkat, producerat eller marknadsfört lokal mat i Värmland. Vinnaren utses av en jury bestående av representanter från Länsförsäkringar Värmland och LRF Konsult. Juryns beslut kan inte överklagas.

Årets matentreprenör i Värmland

  • 2016: Knut Lillienau och Christina Jonsson, Grön Ko
  • 2017: Bibbi Kringlund, Kulinarika - Mat &Vinbyrån
  • 2018: Thorill Pettersson, restaurang Thorills
  • 2019: Carina Wallner, Norra Sanna Bageri