70 miljoner i återbäring till våra kunder

Som kundägt bolag ger vi tillbaka delar av vår vinst till Värmland. Till exempel genom sponsring till över 100 värmländska föreningar och andra viktiga samhällsprojekt. Vi ger också tillbaka i form av återbäring. I höst får våra kunder dela på en rekordstor återbäring på hela 70 miljoner. För delad glädje är dubbel glädje.

Återbäringen betalas ut under vecka 40 2022, till de kunder som registrerade sitt konto innan 19 juni 2022.

Under maj/juni fick som är återbäringsberättigad ett brev hemskickat innehållande återbäringssumma samt vilket konto återbäringen betalas ut på. Du som har registerat den digitala brevlådan Kivra får ditt brev där.

Tidigare registrerade konton

Om du i samband med tidigare återbäring registrerade ditt kontonummer för utbetalning (via Mina sidor, telefon, mejl eller blankett) och detta konto fortfarande är aktivt kan du bara luta dig tillbaka, din återbäring kommer landa på det registrerade kontot i höst.

Frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren om återbäringen.

När vi på Länsförsäkringar Värmland har lyckats skapa ett positivt resultat utöver det som behöver återinvesteras för att utveckla vår verksamhet, så kan vi ge återbäring till våra kunder – som också är våra ägare. Att våra kunder och ägare får återbäring är en del av hur det fungerar i vårt lokalt kundägda bolag. Återbäring är i praktiken en återbetalning av premien som man betalar för sina sakförsäkringar.

Beslut om återbäring och återbäringens storlek fattas av Länsförsäkringar Värmlands styrelse.

För att vara kvalificerad för återbäring måste du ha haft minst en gällande sakförsäkring *i Länsförsäkringar Värmland under föregående år från det att återbäringen betalas ut. Vi betalar ut återbäring till våra privatkunder, företagskunder och lantbrukskunder. Offentligt upphandlade kunder, exempelvis kommuner, får inte återbäring. Varje kund kommer i god tid att få ett meddelande med exakt utbetalningssumma i ett brev. Summan baseras på din totalt inbetalda årspremie för sakförsäkringar under föregående år.

*Sakförsäkring är nästan alla privat- och företagsförsäkringar (exempelvis boende- och fordonsförsäkringar), men inte pensions-, liv- och sjukvårdsförsäkring.

 

 2022 betalades återbäringen ut i oktober till de kunder som registrerat sitt konto för utbetalning av återbäring senast 19 juni 2021.

 

 

 

Du kan anmäla svenskt kontonummer eller utländskt kontonummer till oss. Ring oss på 054-775 15 00 vardagar mellan klockan 09.00-16.30 så hjälper vi dig. Ha IBAN och BIC/SWIFT tillgängligt när du ringer.

Registrera tryggt och smidigt på Mina sidor

 1. Logga in med ditt BankID eller med säkerhetsdosa på Mina sidor
 2. Klicka på ditt namn längst upp till höger på sidan (eller på symbolen föreställande en människa om du loggar in på en enhet med liten skärm) och välj Inställningar i den personliga menyn.
 3. Gå in på Kontaktuppgifter och kontrollera att vi har rätt e-postadress och mobilnummer till dig. Har du ändrat uppgifter klickar du på Spara och Signera och följer anvisningarna.
 4. Klicka på fliken Utbetalningar och kontrollera att det det är rätt konto som återbäringen ska betalas ut på. Om inte, klicka på ändra konto, välj bank och kontonummer.
 5. Klart!

Osäker på om du redan har registrerat ditt kontonummer? Så kollar du:

 1. Logga in enligt instruktion ovan. 
 2. Gå till utbetalningar och kontrollera att det är rätt konto som återbäringen ska betalas ut på. Om inte, klicka på ändra konto, välj bank och kontonummer.
 3. Klicka på spara ändringar och följ anvisningarna.
 4. Klart!

Så registrerar du bankgiro eller kontonummer som företag

 1. Ring oss på 054 - 775 15 00 vardagar mellan 8-16 och ange vilket bankgiro/kontonummer vi ska sätta in pengarna på.
 2. Om ni vill ha återbäringen insatt på företagets bankgiro går det bra att mejla oss på aterbaring@LFvarmland.se

Notera att du behöver lämna kontonummer just för återbäringen. Av juridiska skäl kan vi tyvärr inte använda uppgifter från andra ärenden, såsom en skadeutbetalning eller uppgift från ditt autogiro eller bankkonto. Vi kan heller inte göra avdrag på nästa års premie.