60 miljoner till våra kunder – få återbäringen direkt på ditt konto

Vi ägs av våra kunder och vet att närhet skapar trygghet, tillit och trivsel. Därför finns vi bara i Värmland. När det går bra för oss vill vi dessutom ge återbäring. Det är ganska enkelt. Är du rädd om dig och dina saker, samtidigt som vi är rädda om dina pengar - då finns möjlighet till återbäring.

Vad är återbäring?

I höst (vecka 46) delar vi ut 60 miljoner kronor i återbäring till våra försäkringskunder. Återbäring innebär att du som är sakförsäkringskund i Länsförsäkringar Värmland får tillbaka cirka 10% av inbetald sakförsäkringspremie 2018. 

Notera att du behöver lämna kontonummer just för återbäringen. Av juridiska skäl kan vi tyvärr inte använda uppgifter från andra ärenden, såsom en skadeutbetalning eller uppgift från ditt autogiro eller bankkonto. Vi kan heller inte göra avdrag på nästa års premie.

Få återbäringen utbetald (om du inte registrerat konto senast den 12 januari 2020)

Kontakta oss:

 • Genom att logga in på Mina sidor, klicka på kuvertet och välj skapa ett nytt meddelande. Välj Försäkring och ange vilket konto du vill ha återbäringen utbetald till.

 •  Ring oss på 054-775 15 00, 09.00-16.30 måndag-fredag (1 oktober - 31 mars), 09.00-16.00 (1 april - 30 september).

Så registrerar du kontonummer för återbäringen

 1. Logga in på Mina sidor på LFvarmland.se
  Du hittar inloggningen uppe till höger här på sidan. Logga in med BankID. Tjänsten finns ännu inte i vår app.
 2. Gå till Personlig meny
  Din personliga meny hittar du genom att klicka på personsymbolen uppe till höger (bredvid logga ut). Välj Inställningar.
 3. Välj Utbetalning
  Klicka på Utbetalning och fyll i eller ändra dina kontouppgifter. Klicka på Spara ändringar. Klart!

Se hur du registrerar konto

Frågor och svar

 • Försäkringar

  När vi på Länsförsäkringar Värmland har lyckats skapa ett positivt resultat utöver det som behöver återinvesteras för att utveckla vår verksamhet, så kan vi ge återbäring till våra kunder – som också är våra ägare. Att våra kunder och ägare får återbäring är en del av hur det fungerar i vårt lokalt kundägda bolag. Återbäring är i praktiken en återbetalning av premien som man betalar för sina sakförsäkringar.


  Hjälpte det här svaret dig? 25 av 32 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Beslut om återbäring och återbäringens storlek fattas av bolagets styrelse.


  Hjälpte det här svaret dig? 20 av 23 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  För att vara kvalificerad för återbäring måste du ha haft minst en gällande sakförsäkring i Länsförsäkringar Värmland under 2018. Vi betalar ut återbäring till våra privatkunder, företagskunder och lantbrukskunder. Offentligt upphandlade kunder, exempelvis kommuner, får inte återbäring. Varje kund kommer i god tid att få ett meddelande med exakt utbetalningssumma. Summan baseras på din totalt inbetalda årspremien för sakförsäkringar under 2018.

  OBS! Vi kommer inte att göra några utbetalningar som är mindre än 10 kronor. Utbetalningar mellan 10-69 kronor höjs till 70 kronor


  Hjälpte det här svaret dig? 81 av 98 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Vi kommer att dela ut återbäring till våra sakförsäkringskunder. Sakförsäkring är nästan alla privat- och företagsförsäkringar (exempelvis boende och fordon) men inte pensions-, liv och sjukvårdsförsäkring.


  Hjälpte det här svaret dig? 128 av 137 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Ring oss på 054-775 15 00 mellan kl 09.00-16.30 så besvarar vi dina frågor eller hjälper dig att registrera konto.


  Hjälpte det här svaret dig? 6 av 7 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  För de allra flesta som registerat konto innan 28 oktober 2019 betalades återbäringen ut i vecka 46 2019. För de som ännu inte fått sin återbäring kan man registera sitt konto senast den 31 december 2019 så kommer utbetalningen i slutet av januari 2020.


  Hjälpte det här svaret dig? 179 av 231 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Du kan anmäla svenskt kontonummer eller utländskt kontonummer till oss. Ring oss på 054-775 15 00 mellan kl 09.00-16.30 så hjälper vi dig. Ha IBAN och BIC/SWIFT tillgängligt när du ringer.


  Hjälpte det här svaret dig? 9 av 15 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Vi kommer att dela ut återbäring till våra sakförsäkringskunder. Sakförsäkring är nästan alla privat- och företagsförsäkringar (exempelvis boende och fordon) men inte pensions-, liv och sjukvårdsförsäkring.


  Hjälpte det här svaret dig? 128 av 137 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Styrelsen har beslutat att avsätta 60 miljoner kronor för återbäring.

  OBS! Vi kommer inte att göra några utbetalningar som är mindre än 10 kronor. Utbetalningar mellan 10-69 kronor höjs till 70 kronor.


  Hjälpte det här svaret dig? 40 av 45 har fått hjälp av svaret