Starka känslor i Parksnäckan gör Uppsala lite tryggare

Allt vi på Länsförsäkringar Uppsala gör handlar om att öka tryggheten i vårt lokala samhälle. Därför återinvesterar vi i projekt som gör att fler kommer till sin rätt och upptäcker sitt sammanhang. Inför sommaren 2023 går därför Länsförsäkringar Uppsala in som partner till konserterna i Parksnäckan och Botaniska trädgården som KLBR Live arrangerar.  

Parksnäckan, Fotograf Evelina Szczesik, Ever Vision Photography
Foto: Evelina Szczesik, Ever Vision Photography

Vi vill bidra till att människor i vårt län hittar sitt sammanhang. Oavsett om det handlar om att skriksjunga till sin tonårsidol, fuldansa till 80-talsdisco eller nynna med i ett gitarrsolo. 

- Vi har lång erfarenhet av att vara partner till barn- och ungdomsidrott. Men alla hittar inte sin plats där. Musik är en brobyggare för gemenskap och i musiken hittar många människor sin plats. Parksnäckan har blivit en mötesplats för kultur i Uppsala, och för många i länet. Därför känns det spännande för oss att vara med som partner i år, säger Joel Grauman, hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Uppsala.   

- Länsförsäkringar Uppsala är en perfekt partner för oss. Med en stark lokal förankring och ett seriöst engagemang i frågor som vi gemensamt brinner för kommer detta kunna bli fantastiskt. Vi ser fram mot att utveckla ett långsiktigt samarbete där vi tillsammans bland annat kan jobba för att skapa ökad trygghet och förbättrad service i samband med evenemangen, säger Jonas Curling på KLBR Live som arrangerar aktiviteterna på Parksnäckan och Botaniska Trädgården.  

Vi tror ju fler som hittar sin grej, desto tryggare blir, och bättre mår, hela samhället. Forskning stöttar vårt resonemang kring kulturens kraft. Studier från WHO visar att människors välmående ökar när de ägnar sig åt kulturaktiviteter*. Därför återinvesterar Länsförsäkringar Uppsala i kulturen på Parksnäckan och Botaniska Trädgården i sommar så fler människor i vårt län får chansen att uppleva en riktig konsertsommar tillsammans. 

För mer information kontakta:
Joel Grauman, hållbarhetsansvarig, Länsförsäkringar Uppsala, telefon: 073-1568552 eller e-post joel.grauman@lansforsakringar.se

 
Källor 
WHO, 2019. "What is the evidence on the role of the arts in improving health and well-being? A scoping review." Health Evidence Network synthesis report; 67

 

Länsförsäkringar Uppsala är ett av 23 lokala och självständiga länsförsäkringsbolag. Gemensamt bildar vi länsförsäkringsgruppen. Vi erbjuder en helhet av bank- och försäkringstjänster till privatpersoner, företag och lantbrukare i Uppsala län. Vi erbjuder också djur- och grödaförsäkring genom Agria Djurförsäkring, och helhetslösningar för trygga bostadsaffärer genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Se alla pressmeddelanden