Rekordåterbäring till Länsförsäkringar Kalmar läns kunder efter fjolårets resultat

På gårdagens bolagsstämma redovisade Länsförsäkringar Kalmar län ett rekordstarkt resultat om 744 MSEK för 2021 – det bästa resultatet i bolagets historia. Bakom resultatet står en fortsatt stark tillväxt inom samtliga affärer med hållbar utveckling i fokus vilket möjliggör den största återbäringen någonsin till kunderna i Kalmar län.

Rekordåterbäring till Länsförsäkringar Kalmar läns kunder efter fjolårets resultat
Från vänster: Helena Sjöholm, Anna Blom och Fredrik Reinfeldt.

- Länsförsäkringar Kalmar län gör ett rekordstarkt år. Även året 2021 har på olika sätt präglats av pandemin. Tillsammans har vi lyckats anpassa oss efter förutsättningarna och fortsatt att skapa trygghet och möjligheter för våra kunder kombinerat med hållbar tillväxt, säger Anna Blom, vd Länsförsäkringar Kalmar län.

En stor del av resultatet kan tillskrivas värdeökningar på bolagets investerade kapital men grundar sig också på en väldigt fin premieutveckling i sakaffären, både på nya och befintliga kunder. Glädjande nog ser vi en ökad tillväxt inom personrisk och hälsa vilket varit ett av fokusområdena under året. Vi har också en fortsatt historiskt låg skadekostnadsprocent, även om den inte går att jämföra med 2020, då den var lägst någonsin. Under fjolåret nådde vi också en ny milstolpe i bolagets historia då vi passerade 16 miljarder i affärsvolym i bankaffären och vi har även en fortsatt positiv trend när det gäller livresultatet till följd av ett ökat intresse hos våra kunder att investera i aktie- och fondmarknaden.

- Jag är verkligen stolt över att vara vd i ett bolag som ägs av sina kunder och där så många får ta del av vinsten när det går bra för oss. Och särskilt stolt över att få betala ut vår största återbäring någonsin. Det är 160 miljoner kronor som betalas ut till häften av invånarna i Kalmar län; till privatpersoner, företagare och lantbrukare, säger Anna Blom.

- Ett starkt Länsförsäkringar Kalmar län är också bra för länet på fler sätt. Vi är aktiva inom både social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet där vi bidrar till och stöttar länets utveckling, säger Anna Blom.

- Nu står vi ännu bättre rustade för framtiden och det känns betryggande att kunna slå fast att Länsförsäkringar Kalmar län står starkare än någonsin för att ge alla våra kunder ett tryggt, enkelt och skadefritt liv, avslutar Anna Blom.

Välkommen att kontakta oss om ni har några frågor:

Anna Blom, vd
Telefon: 070-600 03 39
E-post: anna.blom@LFkalmar.se

Helena Sjöholm, styrelseordförande
Telefon: 073-838 80 62 
E-post: helena@sjoholmledarskap.se

Fakta:

Året bolagsstämma ägde rum den 28 april på Västervik Stadshotell och leddes av Kalmar läns landshövding Peter Sandwall.

Styrelsen kommer även kommande år att bestå av nuvarande åtta ledamöter, med Helena Sjöholm som ordförande och Anna Karlsson som vice ordförande.

Gästföreläsare var Fredrik Reinfeldt som föreläste inom temat att skapa trygghet och möjligheter för en hållbar framtid, vilket är Länsförsäkringar Kalmar läns vision.

Se alla pressmeddelanden