En torr sommar

Råd till dig som är lantbrukare

Vi vet att bristen på regn den senaste månaden innebär stora påfrestningar för dig som lantbrukare. Lager som ska räcka över vintern töms i förtid, verksamhetens finansiering blir ansträngd och många svåra beslut måste fattas. Vi finns alltid nära om du vill kontakta oss.

Här har vi samlat alla information som kan vara bra att ha i sommar.

Råd och tips

En brandsäker skördetröska

Det är tyvärr allt för vanligt att en skördetröska brinner. Arbetet är hett under skördetiden och vi behöver hjälpas åt för att minska riskerna för brand. Med enkla medel kan du brandsäkra din skördetröska.

Se vår film om en brandsäker skördetröska

Brandbekämpning med gödseltunnor

Vi vill hjälpa till att begränsa skogsbränderna. Och vi vet att gödseltunnorna kan göra stor skillnad. Därför sponsrar vi med munstycken om du som kund vill vara i brandberedskap med din gödseltunna.

Se filmen om brandsläckning med gödseltunnor

Hur gäller försäkringen vid skogsbrand?

Vi har samlat de vanligaste frågorna och svaren kring hur dina försäkringar täcker skador som uppstår vid en skogsbrand.

Läs mer

Har du sökt EU-stöd?

För dig som har sökt EU-stöd kan vi erbjuda en förmånlig kredit för att överbrygga en tillfällig svacka i likviditeten tills EU-stödet betalas ut.

Läs mer

Få koll på brandrisken där just du är

MSB har tagit fram en app där du får du koll på brandrisken just där du befinner dig, och om det råder eldningsförbud. Sök på ”Brandrisk ute” där du hämtar appar.

Läs mer