Största höstlovssatsningen någonsin i Jämtlands län

I samarbete med länets kommuner och föreningslivet arrangerar Länsförsäkringar Jämtland ett hundratal kostnadsfria aktiviteter för barn och unga under höstlovet. Det är den största satsningen någonsin på ett höstlov i Jämtland och Härjedalen. I de flesta kommuner finns det fortfarande möjlighet för föreningar att söka medel för att arrangera en höstlovsaktivitet.

Tillsammans med länets föreningar och kommuner arrangeras ett hundratal kostnadsfria aktiviteter för barn och unga.
Foto: Länsförsäkringar Jämtland

Fram till den 30 september kan föreningar söka medel för att arrangera en eller flera aktiviteter i en kommun. Ansökan görs till respektive kommun som fördelar 130 000 per kommun för olika aktiviteter. I Ragunda är samtliga aktiviteter redan klara och höstlovsfirare kan bland annat få njuta av pyssel i Utanede, Monsterdisco i Bomsund och teater i Krokvåg! Över hela länet kommer ungefär ett hundratal kostnadsfria aktiviteter arrangeras.

Höstlovsaktiviteterna är en del i Länsförsäkringar Jämtlands Höstfest som består av återbäring, val till Länsförsäkringar Jämtlands fullmäktige och ett firande av att företaget fyller 175 år.
– I år är det mycket som sammanfaller och jag är väldigt glad över att vi också kan göra något för våra barn och unga, säger Lars Rådström vd på Länsförsäkringar Jämtland.

Länsförsäkringar Jämtland har sedan länge ett mycket stort engagemang för barn, unga och föreningslivet. De ideella krafterna i Jämtland och Härjedalen bidrar till gemenskap, fysisk och psykisk hälsa. Nyligen startades LF Jämtland Support för barn mellan 6 - 17 år, där ledare och andra vuxna kan söka ekonomiskt stöd för unga som har svårt att bekosta avgifter eller utrustning själva.
– Att få in fler barn och unga i föreningslivet och att de stannar kvar längre är viktigt. Höstlovet är ett bra tillfälle att upptäcka allt det härliga som finna att göra i länet och det stärker samtidigt föreningslivet, säger Lars Rådström.

Att Länsförsäkringar Jämtland kan vara en positiv kraft i länet beror på bolagsformen. På juridikspråk är Länsförsäkringar Jämtland ett ömsesidigt bolag. I klarspråk betyder det att företaget inte har aktieägare utan ägs av kunderna. Det möjliggör både ett starkt engagemang i länet och som i år, återbäring till Länsförsäkringar Jämtlands kunder och höstlovsaktiviteter för alla barn och unga.
– Grunden till allt vi gör i länet är vår lokala förankring samt att vi ägs av våra kunder. Vi hör helt enkelt ihop. Allt vi kan göra för att utveckla och stärka länet är bra för våra kunder, för oss och alla som bor i Jämtland och Härjedalen, säger Lars Rådström.  

Föreningarna som arrangerar höstlovsaktiviteter kommer i god tid informera om när, var och hur man kan ta del av det magiska höstlovet. Länsförsäkringar Jämtlands webb uppdateras löpande med information om vad som händer under vecka 44 i länets kommuner.  

Fakta: Ett magiskt höstlov!
Med hjälp av länets åtta kommuner samt föreningar i länet arrangeras kostnadsfria höstlovsaktiviteter för barn och unga i Jämtland och Härjedalen. Fortfarande kan föreningar i söka medel för att arrangera en eller flera aktiviteter. Bland annat kommer det bli bio, teater, slöjd, fotboll, basket, bakning, cirkus, pingis, monsterdisco, släktforskning, ridskole- och biblioteksaktiviteter. Samtliga aktiviteter är kostnadsfria.

Programmet är långt ifrån färdigt och fylls på löpande! 30 september är sista datum för en förening att söka medel.

Ansökningsprocessen hanteras av respektive kommun och aktiviteterna finansieras av Länsförsäkringar Jämtland med 130 000 per kommun. Något mer i länets befolkningsmässigt största kommun, Östersund. Total kommer ungefär ett hundratal aktiviteter arrangeras. Stor vikt läggs på att få en bra geografisk spridning samt en bredd på aktiviteterna.

Bakgrunden till Ett magiskt höstlov är Länsförsäkringar Jämtlands starka engagemang för barn och unga samt föreningslivet i Jämtlands län.

www.lfz.se/hostlov finns information om hur man söker medel till en höstlovsaktivitet. Sidan kommer också uppdateras löpande med alla spännande aktiviteter som sker under höstlovsveckan!


Vill du veta mer om höstlovet och Länsförsäkringar Jämtlands engagemang i länet?
Lars Rådström, vd på Länsförsäkringar Jämtland
063 – 19 33 12
lars.radstrom@lfz.se

Länsförsäkringar Jämtland är ett lokalt bank- och försäkringsbolag. Vi är också kundägda. Det innebär att våra förpliktelser i första hand är mot alla fantastiska människor som bor i Jämtland och Härjedalen men också skogen, fjällen och staden. Vår livsmiljö. Med de andra länsbolagen äger vi Länsförsäkringar AB och delar kända varumärken som Agria, Wasa Kredit och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Tillsammans hjälper vi våra kunder med allt inom bank, försäkring och pension.

Se alla pressmeddelanden