Maria Lundberg utsedd till CDO på Länsförsäkringar AB

Maria Lundberg kommer ingå i Länsförsäkringar ABs företagsledning och tillträder sin nya roll i början av januari 2024.

Maria Lundberg

Närmast kommer Maria Lundberg från rollen som SVP på Volvo Group Digital & IT. Hon har bred kompetens och mångårig erfarenhet kring digital och IT från roller som CIO inom ICA Gruppen, Head of Development på Axfood IT och olika roller på Tieto.

– Jag är väldigt glad att vi rekryterat Maria Lundberg. Hon har en gedigen bakgrund inom tech och IT samt stor erfarenhet av verksamhetsutveckling och ledarskap. Maria kommer med sin kompetens kunna tillföra Länsförsäkringar ett stort värde framåt, säger Mathias Collén, vd Länsförsäkringar AB

– Jag är tacksam för möjligheten att leda Digital & IT och att accelerera Länsförsäkringars digitalisering, utveckla en konkurrenskraftig digital upplevelse och värdeskapande tjänster. Jag motiveras av att verka i en organisation där kunderbjudandet skapar trygghet och enkelhet i vardagen, och där tro på samverkan utgör en värdegrund, säger Maria Lundberg, tillträdande Chef Digital och IT.

För ytterligare information kontakta:

Länsförsäkringars pressjour, telefon 08 – 588 418 50, press@lansforsakringar.se

Länk till Länsförsäkringars pressrum: https://www.lansforsakringar.se/privat/om-oss/press-media/

Länk till Länsförsäkringar på Twitter: https://twitter.com/forsakringar

Dokument & länkar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden