Initiativ för ökad trafiksäkerhet hos barn fortsätter att växa

I år är det femte året i rad som initiativet Trafikatt går av stapeln. En lekfull utbildningsdag som syftar till att göra barn i förskolan mer säkra och medvetna i trafiken. Nu ska även barn i förskoleklass delta för att öka barns trygghet i trafiken ännu mer.

Pelle Svanslös är med och hjälper barnen lära sig om trafikregler
Foto: Länsförsäkringar Uppsala

Trafikatt är en uppskattad dag där våra små hjältar i samhället får lära sig mer om trafikregler och bli förberedda inför sin allra första cykeltur i trafiken. Barnen får genom praktiska övningar pröva på olika situationer som kan uppstå i trafiken. Efter dagen blir de diplomerade Trafikatter och får självklart träffa Pelle Svanslös och Maja Gräddnos som är på plats. 

 

Trafikatt arrangeras på flera orter i Uppsala län under maj. Det är Länsförsäkringar Uppsala tillsammans med Sprocket Event som står bakom initiativet.  

 

- Genom Trafikatt pratar vi om ett viktigt och allvarligt ämne med barnen på deras språk, genom en rolig dag med lek som lär, säger Joel Grauman, hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Uppsala. Tillsammans med förskolepedagogerna lär vi barnen om trafikregler för att minska risken för olyckor och öka tryggheten.

 

I år kommer förskoleklasser för första gången få chansen delta på Trafikatt-dagen. Barn i förskoleklass ska nämligen enligt skolplanen lära sig om hur man rör sig i trafiken på ett säkert sätt. Trafikatt blir ett bra komplement och praktisk övning på vad man behöver tänka på i trafiken. 

 

Undrar du om Trafikatt kommer dit du bor? Kolla in vårens datum nedan. 

 

Datum och platser under Trafikatt-turnén maj 2023 

 

22/5 Enköping - även eftermiddagen med förskoleklasser 

Plats: Enavallen
Klockan: 9.00-11.00 och 12.00-14.00  

 

23/5 Knivsta - även eftermiddag med förskoleklasser 

Plats: CiK Parkgatan
Klockan: 9.00-11.00 och 12.00-15.00

 

29/5 Tierp 

Plats: Vegavallen
Klockan: 9.00-11.00

 

30/5 Bålsta  

Plats: Gröna dalens IP
Klockan: 9.00-11.00

Länsförsäkringar Uppsala är ett av 23 lokala och självständiga länsförsäkringsbolag. Gemensamt bildar vi länsförsäkringsgruppen. Vi erbjuder en helhet av bank- och försäkringstjänster till privatpersoner, företag och lantbrukare i Uppsala län. Vi erbjuder också djur- och grödaförsäkring genom Agria Djurförsäkring, och helhetslösningar för trygga bostadsaffärer genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Se alla pressmeddelanden