Länsförsäkringar Jämtland stöttar drogfria ungdomar

Team 12 – 17 är en satsning tillsammans med ÖFK för att inspirera till en hälsosam livsstil utan alkohol och droger. Ungdomar mellan 12 och 17 år skriver på ett kontrakt att avstå alkohol, tobak och droger under tolv månader. Som tack får de ett årskort på ÖFK:s hemmamatcher men också en möjlighet att få en inblick i elitspelares vardag!

Karin Mattsson, styrelseordförande Länsförsäkringar Jämtland.
Foto: Länsförsäkringar Jämtland

Forskning visar att en tidig alkoholdebut ökar riskerna för en högre och mer frekvent konsumtion senare i livet. Att arbeta för en senarelagd debut av alkohol, tobak och droger är också en del av regeringens strategi på nationell nivå.
– Idrottssverige har definitivt en roll att spela både här i Jämtland och nationellt, säger Karin Mattsson styrelseordförande Länsförsäkringar Jämtland och tidigare ordförande i Riksidrottsförbundet.

Team 12 – 17 är en klubb i klubben och avtalet mellan ungdomarna och klubben signeras av ungdomarna själva samt målsman. 200 ungdomar har skrivit på för säsongen 2022. Initiativet kommer ursprungligen från Linköping Hockey Club som framgångsrikt arbetat med ”klubben” i flera år. Årets omgång av Team 12- 17 sker i samarbete med ÖFK, Folkrörelsen mot droger samt Länsförsäkringar Jämtland som går in med 100 000 kronor.

Grunden i Länsförsäkringars Jämtlands engagemang i idrottsrörelsen är hos de många mindre föreningar som gör ett fantastiskt arbete för folkhälsa och gemenskap i Jämtland Härjedalen. Länsförsäkringar Jämtland sponsrar ett stort antal föreningar i hela länet. Samarbeten med elitklubbar är färre men även de har en viktig roll att spela.
– Under mina år i idrottssverige vet jag vikten av goda förebilder och de finns i våra elitklubbar. Det är där ungdomarna drömmer om att spela en dag och det är där idolerna finns, säger Karin Mattsson.

Förutom årskort kommer också ungdomarna få träffa ledare och spelare som berättar om hur vardagen ser ut för en A-lagsspelare. En träff som kommer äga rum i slutet på sommaren.
– Det här är ett sätt för oss att peppa ungdomar, stötta idrotten och arbeta för både psykisk och psykisk hälsa. Det vinner alla på, vi som individer och länet som helhet, säger Karin Mattsson.

Fakta Länsförsäkringar Jämtlands engagemang i länet
Länsförsäkringar Jämtland är ett lokalt företag som ägs av kunderna. Det är del i vårt uppdrag att bidra till länets utveckling och vårt engagemang i länet utgår från till stor del från FN:s globala mål för en hållbar utveckling. Mål nummer 3 handlar om god hälsa och välbefinnande genom att bland annat förebygga missbruk av alkohol, tobak och droger.

Dokument & länkar

Länsförsäkringar Jämtland är ett lokalt bank- och försäkringsbolag. Vi är också kundägda. Det innebär att våra förpliktelser i första hand är mot alla fantastiska människor som bor i Jämtland och Härjedalen men också skogen, fjällen och staden. Vår livsmiljö. Med de andra länsbolagen äger vi Länsförsäkringar AB och delar kända varumärken som Agria, Wasa Kredit och Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Tillsammans hjälper vi våra kunder med allt inom bank, försäkring och pension.

Se alla pressmeddelanden