Länsförsäkringar bjuder på fri försäkring

Länsförsäkringar stödjer nu God Hjälp med en gratis försäkring till alla som arbetar som volontärer och Hemmahjältar. – God Hjälps insats kan rädda liv, och då är det viktigt att de som ställer upp och gör en frivillig insats, ska känna att de har ett bra försäkringsskydd, säger Fredrik Bergström vd på Länsförsäkringar AB.

Fredrik Bergström

Volontärerna kommer att vara försäkrade genom en olycksfallsförsäkring som gäller från det att volontären lämnar hemmet för att utföra uppdraget, tills arbetet är klart och volontären är tillbaka i sitt hem igen.

De som stannar hemma, Hemmahjältarna, skyddas av en allriskförsäkring som täcker plötslig och oförutsedd skada eller förlust av egendom i hemmet. En självriskförsäkring täcker också hemmahjälten för självrisken i samband med skada.

Målet är att minska trycket på vården så att fler liv kan räddas och det Länsförsäkringar kan hjälpa till med är att försäkra volontärer och hemmahjältar, säger Fredrik Bergström;

– Under coronavirusets framfart engagerar sig många för att gemensamt lösa de nya vardagsproblem som uppstått. Det kan handla om äldre som tillhör en riskgrupp eller yngre som är hemma med sjuka barn. Som frivillig ska man känna sig trygg i arbetet och den som tar hjälp av en främmande person i sitt hem, likaså.

Fakta

Försäkringen innehåller framför allt ekonomiskt stöd om volontären på grund av en olycka under uppdraget får en bestående nedsättning av kroppsfunktion eller arbetsförmåga. Det är den viktigaste delen i försäkringen. I samband med en olycka som sker under uppdraget kan volontären också ersättning för behandlings- och läkningstid och ersättning för tandskador, personliga saker som skadas och för ärr.

Läs mer på www.godhjalp.se

För ytterligare information kontakta:
Fredrik Bergström, vd på Länsförsäkringar AB. Tel. 070-53 22 660
Presskontakt Länsförsäkringar, 08-588 418 50

Dokument & länkar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden