Matkassar från Dalarnas inför påskhelgen

De stigande levnadsomkostnaderna har en fortsatt stor påverkan, kanske framför allt hos de grupper som är särskilt sårbara. Det kan också vara en extra utmaning att få ihop ekonomin i samband med högtider och lov, där barnen ofta drabbas. Därför kommer Dalarnas Försäkringsbolag ännu en gång att dela ut matkassar till dem som har det extra tufft, den här gången inför påsken.

I december 2022 delade Dalarnas ut matpaket till dem som hade det särskilt svårt ekonomiskt. Paketen blev mycket uppskattade av mottagarna och alla involverade. Dalarnas skänker därför inför påsken återigen cirka 500 matkassar med lokalproducerade produkter.

-Tyvärr fortsätter svårigheterna för många till följd av det ekonomiska läget. Skolorna rapporterar om att barn och ungdomar äter mer än tidigare, vilket kan vara ett tecken på att det inte finns tillräckligt med mat hemma. Vi måste alla hjälpas åt, därför känns det väldigt bra att åter kunna genomföra detta tillsammans med Röda Korset, Svenska kyrkan och ICA Supermarket, något vi inte kunnat göra ensamma, säger Malin Floridan, Hållbarhets- och säkerhets­chef för Dalarnas Försäkringsbolag.

Initiativet är möjligt tack vare ett fortsatt gott samarbete med Röda Korset och Svenska kyrkan som tillsammans med Ica Supermarket-butiker runt om i Dalarna ordnar så att matkassarna når dem som behöver det allra mest.

Kari Mattsson, Röda Korset i Falun, är positiv till initiativet: -Vårt uppdrag är att hindra och lindra mänskligt lidande. Det här är ett sätt att göra det, säger hon.

Utdelningarna kommer att ske i början av april i samtliga dalakommuner: Avesta, Borlänge, Falun, Gagnef, Hedemora, Leksand, Ludvika, Malung/Sälen, Mora, Orsa, Rättvik, Smedjebacken, Säter, Vansbro och Älvdalen.

För ytterligare information kontakta gärna:
Marie Eriksson, kommunikationschef på Dalarnas Försäkringsbolag
023-930 23 | 070-643 30 23
marie.eriksson@dalarnas.se

Se alla nyheter