Ny satsning på trafiksäkerhet - gratis reflexvästar till förskolor i Västernorrland

I en stor satsning för ökad trafiksäkerhet erbjuder vi alla länets förskolor och familjedaghem att kostnadsfritt beställa våra reflexvästar.

Mikael Bergström, vd Länsförsäkringar Västernorrland med förskolebarn i reflexvästar
Mikael Bergström, vd på Länsförsäkringar Västernorrland

– Som ett lokalt, kundägt bolag ger vi tillbaka till länet genom vårt samhällsengagemang och skadeförebyggande arbete. Ett sätt att öka tryggheten och trafiksäkerheten för barn är att använda reflexväst vilket förskolor är duktiga på. Därför vill vi hjälpa dem genom att erbjuda kostnadsfria reflexvästar, säger Mikael Bergström, vd för Länsförsäkringar Västernorrland.

Tipsa gärna förskolor och familjedaghem

Nu kan alla förskolor och familjedaghem i Västernorrlands län beställa gratis reflexvästar till hela förskolan att använda när de vistas med barnen i trafiken.

Beställ här

Reflexer räddar liv

De flesta olyckor med fotgängare och cyklister sker i mörker, ofta i upplysta stadsområden. Många tror att gatubelysningen gör att man syns, men det gör man alltså inte tillräckligt väl.

Utan reflexer syns du inte förrän en bil är 20–30 meter ifrån dig, en mycket kort sträcka för en bilist att hinna sakta in i tid. Bär du reflex syns du däremot redan på 125 meters avstånd. 

Se alla nyheter