Problem med myror? Beställ myrdosa av oss

Under våren är det många som får problem med att myror söker sig in i bostaden. Om du har din villa eller ditt fritidshus försäkrat hos Länsförsäkringar Skåne hjälper vi dig med problemet.

Beställ myrdosa

Du som har din villa eller ditt fritidshus försäkrat hos oss kan få myrdosor hemskickade till dig. Du anmäler problemet med myror via vårt formulär:

Anmäl problem med myror

Såhär använder du myrdosan

Myrdosan innehåller en förgiftad sirapsliknade sockerbas som attraherar myrorna. De tar med sig det till samhället där myrorna äter samt matar larver och drottning med betet. Det tar vanligtvis 1-3 veckor tills myrorna är borta.

  1. Aktivera dosan så att den är verksam.
  2. Placera den med största ytan nedåt i området där myrorna uppehåller sig.

Håll rent i hemmet

Det är viktigt att hålla rent från annan föda som sötsaker, kaksmulor, läsk, saft och socker för att få bästa möjliga effekt. Myrorna lägger doftspår när de hittat något gott, det är därför viktigt att du våttorkar med rengöringsmedel innan du placerar ut myrdosorna.

Om svartmyran

Visste du att det finns cirka 70 arter myror bara i Sverige? Den myra som oftast kommer på besök i våra hem är svartmyran. De bosätter sig i jorden, där den trivs under stenar, stubbar och gärna under plattor vid hus och uteplatser där den liksom alla myror lever i samhällen. De kan också bygga sina bon i rötskadat virke och under husgrunder där de även kan övervintra frostfritt.

Läs mer om svartmyran

Se alla nyheter