Stolt sponsor

Stolt sponsor av S:t Eriks-Cupen, Grönt Kort & Bolla vidare

S:t Eriks-Cupen & Grönt Kort för Fair Play

S:t Eriks Cupen är Sveriges största fotbollsturnering för barn och ungdomar där närmare 500 000 engagerade spelare, ledare, föräldrar och domare i Stockholm möts under perioden april-oktober. Genom införandet av Grönt Kort för Fair Play under S:t Eriks-Cupen ville vi på Länsförsäkringar Stockholm och Stockholms Fotbollförbund bidra till en bättre stämning och attityd både på och utanför fotbollsplanen. Gröna Kortet används för att lyfta fram spelare som utmärker sig på ett schyst sätt under match.

Sedan starten 2016 har det delats ut fler än 250 000 gröna kort till fotbollsspelande barn och ungdomar i Stockholm. 

grönt kort

Bolla vidare

Fler barn  i Stockholm ska få chansen att lira boll!

Under 2019 utvecklar vi samarbetet med Stockholms Fotbollförbund och breddar konceptet för det gröna kortet genom initiativet Bolla vidare. Syftet är att ge fler barn i Stockholm chansen att spela fotboll genom att samla in begagnade fotbollsskor och bolla vidare till barn som bättre behöver dem. Initiativet lanseras i samband med S:t Eriks-Cupens dag på Tele2 Arena den 7 september då 36 lag, killar och tjejer 11 år kommer att spela totalt 18 matcher inne på arenan. Nu är ambitionen att ge ännu fler barn chansen att lira boll.

Världens mest populära sport bidrar inte enbart till hälsa genom rörelse utan även till gemenskap, inkludering i positiva sammanhang, glädje och ökad trygghet.

Bolla vidare är en del av Länsförsäkringar Stockholms hållbarhetsarbete som bland annat handlar om att göra mer för de unga i Stockholm och skapa en tryggare stad för alla oss som bor här.

Såhär lämnar du in fotbollsskor!

Rensa garderoben och lämna in barnens urvuxna fotbollsskor på Stockholms Fotbollförbunds kansli fram till den 5 september 2019.
 
Adress: Västra vägen 5A (T-bana Solna Centrum). Kansliets öppettider är mån-tors 8.00-16.30 och fredag 8.00-15.00.

Du kan också lämna in skor under S:t Eriks-Cupens dag på Tele2 Arena den 7 september. Inlämning sker vid Länsförsäkringar Stockholms tält inne på arenan mellan kl 8.00-18.00. Som tack får du ett Grönt Kort och chansen att vinna biobiljetter.

Vill du spela fotboll men saknar skor?

Genom Bolla vidare får fler barn i Stockholm möjlighet att lira boll. Första tillfället att hämta ut skor är den 7 september 2019 under S:t Eriks-Cupens dag på Tele2 Arena. Utlämning sker vid Länsförsäkringar Stockholms tält inne på arenan mellan kl. 8-18. 
(Observera att det inte finns några garantier för full sortering av storlekar)

Vi är glada över att vi med Bolla vidare får möjligheten att bredda Fair Play till att även handla om ett schyst agerande utanför fotbollsplanen. Tillsammans med Stockholms Fotbollförbund har vi nu hittat ett bra sätt att låta gamla skor som inte längre behövs hitta nya ägare. Det gynnar både barnen och vår miljö” Charlotte Barnekow, vd på Länsförsäkringar Stockholm. 

Faktaruta

  • S:t Eriks-Cupen är Sveriges största fotbollsturnering för barn och ungdomar.
  • Grönt Kort för Fair Play® lanserades under S:t Eriks-Cupen 2016 av Stockholms Fotbollförbund i samarbete med Länsförsäkringar Stockholm.
  • Grönt Kort för Fair Play® används för att efter varje match lyfta fram en spelare från varje lag som utmärkt sig på ett schysst sätt.
  • Bolla vidare är en vidareutveckling av Grönt Kort som lanseras av Länsförsäkringar Stockholm och Stockholms Fotbollförbund i samband med S:t Eriks-cupens dag på Tele2 Arena den 7 september.
  • Idén med Bolla vidare är att samla in begagnade fotbollsskor och bolla dem vidare till barn i Stockholm som bättre behöver dem.
  • Sedan starten har ca 250 000 Gröna Kort delats ut till schysta fotbollsspelande barn och ungdomar i Stockholm.
  • Under hösten 2019 påbörjar Svenska Fotbollförbundet ett arbete för att föra ut Grönt Kort för Fair Play® i resten av Sverige.