Stolt sponsor

Stolt sponsor av S:t Eriks-Cupen, Grönt Kort & Bolla vidare

Bolla vidare ger fler barn i Stockholm chansen att lira boll

Vi vill rikta ett stort TACK till alla barn, föräldrar, lag, föreningar och privatpersoner som har skänkt fotbollsskor och utrustning till Bolla vidare. Närmare 300 par skor samlades in och glädjen var obeskrivlig när skorna fick nya glada ägare under S:t Eriks-Cupens dag den 7 september på Tele2 Arena.

Ni har alla bidragit till att ge fler barn och unga i Stockholm möjlighet att spela fotboll och därigenom få känna inkludering, gemenskap och glädje.

Vad händer nu?  
Det här är bara början. Vi vill ge ännu fler barn och ungdomar möjlighet att få lira boll, därför fortsätter nu insamlingen av skor. Har du fotbollsskor hemma som inte längre används eller som barnen vuxit ur? Lämna in dem på:

Länsförsäkringar Stockholm (reception)
Telegrafgatan 8A, Solna
Öppettider: Mån-fre: 8-17

Har du tips på tillfällen, evenemang eller organisationer där Bolla vidare kan hjälpa till och skor kan hitta nya ägare? Hör av dig till heidi.peltonen@lansforsakringar.se 

Bolla vidare
Under 2019 utvecklades samarbetet med Stockholms Fotbollförbund och konceptet för det gröna kortet breddades genom initiativet Bolla vidare. Syftet är att ge fler barn och unga i Stockholm chansen att spela fotboll genom att samla in begagnade fotbollsskor och bolla dem vidare till andra barn som behöver.

S:t Eriks-Cupen & Grönt Kort för Fair Play

S:t Eriks Cupen är Sveriges största fotbollsturnering för barn och ungdomar där närmare 500 000 engagerade spelare, ledare, föräldrar och domare i Stockholm möts under perioden april-oktober. Genom införandet av Grönt Kort för Fair Play under S:t Eriks-Cupen ville vi på Länsförsäkringar Stockholm och Stockholms Fotbollförbund bidra till en bättre stämning och attityd både på och utanför fotbollsplanen. Gröna Kortet används för att lyfta fram spelare som utmärker sig på ett schyst sätt under match.

Sedan starten har ca 250 000 Gröna Kort delats ut till schysta fotbollsspelande barn och ungdomar i Stockholm.

grönt kort

Faktaruta

  • S:t Eriks-Cupen är Sveriges största fotbollsturnering för barn och ungdomar.
  • Grönt Kort för Fair Play lanserades under S:t Eriks-Cupen 2016 av Stockholms Fotbollförbund i samarbete med Länsförsäkringar Stockholm.
  • Grönt Kort för Fair Play används för att efter varje match lyfta fram en spelare från varje lag som utmärkt sig på ett schysst sätt.
  • Bolla vidare är en vidareutveckling av Grönt Kort som lanserades av Länsförsäkringar Stockholm och Stockholms Fotbollförbund i samband med S:t Eriks-cupens dag på Tele2 Arena den 7 september 2019.
  • Idén med Bolla vidare är att samla in begagnade fotbollsskor och bolla dem vidare till andra barn i Stockholm som bättre behöver dem.
  • Under hösten 2019 påbörjar Svenska Fotbollförbundet ett arbete för att föra ut Grönt Kort för Fair Play i resten av Sverige.