Stolt sponsor av S:t Eriks-Cupen och Grönt Kort - för Fair Play

Grönt Kort - för Fair Play

Varje år möts nästan 500 000 spelare, ledare, föräldrar och domare i Stockholms största fotbollsturnering. Genom införandet av Grönt Kort för Fair Play vill vi, tillsammans med Stockholms Fotbollförbund, bidra till en schysstare stämning runt planerna.

Anledningen till att vi väljer att samarbeta med Stockholms Fotbollförbund är att vi upplever att samhällsklimatet hårdnat och vi vill uppmuntra fler möten mellan människor med olika bakgrund och stadsdelar i vardagen. Och där ser vi att barn- och ungdomsfotbollen är en bra arena för den som vill vända utvecklingen.

Stockholm behöver mer Fair Play

Under 2016 premierades tusentals barn och ungdomar för schysst spel på och utanför fotbollsplanerna i Stockholm, och 18 000 gröna kort delades ut. Både barn och ledare har fått en extra anledning att prata om hur man uppträder med respekt för motståndarna.

I år fortsätter Länsförsäkringar dela ut gröna kort till tillsammans med Stockholms Fotbollförbund. Under 2017 fördjupar vi vårt arbete med barn- och ungdomsfotbollen för att arbeta mot det hårdnande klimatet, både på och utanför fotbollsplanen.

Följ oss på Facebook!