Bolla vidare ger fler barn i Stockholm chansen att lira boll

Under hösten 2019 lanserade Länsförsäkringar Stockholm initiativet Bolla vidare med syftet att ge fler barn och ungdomar i Stockholm chansen att få spela fotboll. Vi vill att alla barn som brinner för fotboll ska ges möjligheten att få uppleva den glädje, inkludering och gemenskap som sporten bidrar till. Genom initiativet samlar vi in urvuxna fotbollsskor för att sedan bolla dem vidare till andra barn i Stockholm som behöver.

Bolla vidare ger fler barn i Stockholm chansen att lira boll

Fotbollsskor till Stockholms Stadsmission - Unga Station 2020
Under våren 2020 kunde vi, tack vare alla generösa medmänniskor i Stockholm som lämnat in fotbollsskor till oss skänka närmare 90 par till Stockholm Stadsmissions barn- och ungdomsverksamhet Unga Station. Med detta hoppas vi kunna bidra till glädje, gemenskap och en aktiv fritid för de barn och unga som har det extra tufft i sin vardag.  

Bolla vidare på St:Eriks-cupens dag 2019
Startskottet för Bolla vidare och det första tillfället som vi delade ut fotbollsskor på var under S:t Eriks-Cupens dag på Tele2 Arena den 7 september 2019. Närmare 300 par skor hade samlats in inför detta tillfälle och glädjen var obeskrivlig när skorna fick nya glada ägare denna dag. Ett stort tack till alla barn, föräldrar, lag, föreningar och privatpersoner som skänkte skor och utrustning. Ni har alla bidragit till att ge fler barn och unga i Stockholm möjligheten att få lira fotboll.