Vattenvarnaren LeakBot

Ha ditt på det torra hemma!

Vi arbetar varje dag för att öka människors trygghet och bidra till ett mer hållbart Stockholm. Därför fortsätter vi att utveckla våra tjänster för att du som kund ska få en så trygg vardag som möjligt. Just nu testar vi ytterligare en tjänst som hjälper dig som husägare att upptäcka vattenläckage i ditt hem. Vattenvarnaren LeakBot möjliggör för fler husägare att kunna förutspå och föregå en vattenskada innan den faktiskt inträffar. 

Det här är LeakBot

 • LeakBot är en intelligent vattenvarnare som du enkelt fäster på röret till ditt inkommande vatten, utan att behöva göra något ingrepp på rören.

 • Den känner av vattenläckage genom att mäta och jämföra temperaturen på vattnet med temperaturen i det omgivande rummet.

 • Med LeakBot ökar du chansen att upptäcka såväl stora vattenläckor som små droppläckage. LeakBot larmar via notis, sms eller e-post till din smartphone. Du väljer själv hur du vill bli notifierad.

Fördelarna med att installera Leakbot

 1. Upptäck läckan i tid

  Med hjälp av LeakBot kan du snabbt upptäcka om det uppstår eller pågår ett läckage i ditt hem. Vissa läckage kan vara svåra att se med ögat så som droppläckage och gömda läckage bakom skåp och väggar. 

 2. Kostnadsfri hjälp

  Om ett läckage uppstår och du själv inte hittar detta eller har möjlighet att åtgärda felet får du hjälp av VVS-montör som identifierar och åtgärdar läckaget kostnadsfritt. 

 1. Rabatt på din hemförsäkring

  En installerad och uppkopplad LeakBot ger dig 5% i rabatt på din hemförsäkring. Rabatten kan kombineras med andra rabatter

 2. Insats för miljön

  Du gör en miljöinsats. Vattenläckor orsakar ofta stor skada på hus och miljö i form av skadesanering, materialresurser och koldioxidutsläpp.

Installera LeakBot enkelt - Steg för steg
Installationsguide 

 

Fem fakta om vattenskador

 1. Vattenskador är en av de vanligaste skadorna i våra hem.
 2. Den vanligaste typen av vattenskada är läckande diskmaskin, kyl eller frys. 
 3. En vattenskada kostar pengar, orsakar personligt lidande och har en negativ påverkan på miljön.
 4. En vattenskada orsakar i genomsnitt ett utsläpp på motsvarande 300 kilo koldioxid vilket kan jämföras med att köra cirka 200 mil med en liten bensinbil.
 5. En vattenskada kan innebära allt från att delar av hemmet behöver renoveras och att ägodelar förstörs till att man kan behöva flytta hemifrån en tid. 

Här hittar du fler frågor och svar om LeakBot

Just nu pågår en testperiod av tjänsten vilket innebär att det endast är ett fåtal utvalda kunder som har möjlighet att ta del av tjänsten. Vill du veta mer är du varmt välkommen att höra av dig till oss på 08-562 882 10.

Nej, skadan regleras som vanligt.

LeakBot är en kostnadsfri tjänst. 

Tjänsten har ingen bindningstid men du behöver ha en gällande villa/villahemförsäkring hos oss för att kunna ansluta till tjänsten. Om du säger upp din försäkring kommer även avtalet för LeakBot att avslutas. 

Om du flyttar kan du ta med tjänsten givet att din nya bostad uppfyller kriterierna för att ansluta tjänsten. Dvs du behöver ha en gällande villa/villahemförsäkring hos oss. Kom ihåg att alltid kontakta oss vid en flytt oavsett om du önskar fortsätta med tjänsten eller ej. 

 • Förhöjd vattenförbrukning
  LeakBot larmar när den känner av en ökad vattenförbrukning. Känner du till orsaken, kan du registrera det i LeakBot-appen. De vanligaste orsakerna till att LeakBot larmar är bevattning av trädgård eller när badkar och pool fylls med vatten.
 • Små men ihållande läckage
  LeakBot larmar vid små och ihållande läckage. Om du vet orsaken, kan du registrera det i LeakBot-appen. De små läckagen kan till exempel bero på en droppande kran eller en rinnande toalett.

LeakBot kan upptäcka läckage som är små som en droppe vatten varannan minut.

Ja, LeakBot drivs av standard AA-batterier. Du byter batterierna genom att hålla LeakBot så att "gubben" ler mot dig. Sedan sätter du tummarna på ögonen och trycker luckan uppåt.

I LeakBot-appen blir du direkt notifierad vid onormal vattenkonsumtion. Appen gör det enkelt för dig att hålla koll på din vattenförbrukning även på distans.

Kontakta oss

Vid frågor är du alltid varmt välkommenn att höra av dig till oss på 08-562 882 10 eller vattenvakten.stockholm@lansforsakringar.se.

Hantering av personuppgifter

LeakBot - hantering av dina personuppgifter