Privatkonto

Vårt lönekonto

Är du bankkund och vill öppna ett privatkonto?

Är du redan kund hos oss kan enkelt logga in på Mina sidor och starta ett privatkonto. Annars besöker du ett av våra kontor så hjälper vi dig gärna.

Bli bankkund

Ansök om att bli bankkund så får du ett privatkonto, ett bankkort, tillgång till vår mobilapp och Mina sidor.

Informationen gäller för Länsförsäkringar Stockholm

Privatkonto för dina in- och utbetalningar

På privatkontot sätter du in din lön, pension, studiemedel eller andra inbetalningar. Det är ditt privatkonto du använder för att betala räkningar.

Privatkontot, som omfattas av insättningsgarantin, är även en del i Bekväma vardagen vilket är ett samlat erbjudande så att du kan sköta din ekonomi enkelt och bekvämt.

Bekväma vardagen

Få tillgång till våra digitala tjänster

Som kund hos oss får du självklart tillgång till vår prisbelönta mobilapp, Mina sidor, Swish och mycket mer. 

Läs mer om våra digitala tjänster

Snabbfakta om privatkonto
Årsavgift 0 kr
Ränta 0,00 %
Tillgång till internetbank Ja
Tillgång till mobilapp Ja


Koppla kort till ditt konto

Bankkort Privat

Koppla på ett bankkort till ditt privatkonto. Med ett bankkort dras dina inköp och uttag direkt från privatkontot där du får in din lön, pension eller andra inkomster. Ett bankkort med flexibla tjänster för olika behov.

Läs mer om bankkort

Kreditkort Privat

Koppla på ett kreditkort till ditt privatkonto. Kreditkortet passar lika bra för små som stora inköp. Du får ett kort med stor flexibilitet där du har tillgång till en extra buffert om det oförutsedda skulle inträffa. Det är också du som i lugn och ro bestämmer hur du ska betala fakturan, om du vill betala hela beloppet direkt eller dela upp det.

Läs mer om kreditkort


Kontokredit - för oförutsedda utgifter

En kontokredit kan vara en bra trygghet vid oförutsedda utgifter eller när du behöver extra pengar. Kontokrediten är kopplad till ditt privatkonto.

För kontokredit gäller

  • Du betalar bara ränta för den del av krediten som du använder.
  • Ränta betalar du kvartalsvis när du använder krediten.

Är du redan kund?

Ansök om kontokredit: Har du redan ett privatkonto och en personlig kod kan du ansöka direkt i internetbanken. Annars är du välkommen att börja med att titta närmare på privatkontot.


Viktig information om vårt privatkonto

Insättningsgaranti

Kontot omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med belopp som motsvarar högst 950 000 kronor. Riksgälden betalar ut ersättningen inom 7 arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in.

Utöver beloppet om 950 000 kronor kan insättare få ersättning för vissa särskilt angivna händelser, t.ex. försäljning av privatbostad, avgångsvederlag, försäkringsersättning med högst 5 miljoner kronor.