Resa utomlands - Corona

UD avråder inte längre från resor med anledning av pandemin. Men det kan ändå vara bra att ta reda på vad som gäller för ditt resmål innan avresa. Vi guidar dig!

Tonårstjej tar selfie med vatten och båt i bakgrunden.

Även om UD inte längre avråder från resor med anledning av Coronapandemin, kan läget fortfarande vara osäkert i vissa delar av världen. Vissa länder kan fortfarande ha restriktioner som påverkar resan. Det kan exempelvis vara krav på munskydd, uppvisande av negativt PCR-test eller vaccinationsintyg. Vården kan också vara hårt belastad i det land du ska besöka. Det är en bra idé att tar reda på vad som gäller för ditt resmål innan avresa.

Kom ihåg resekortet

Resekortet, som du hittar i vår app, samlar viktig information om vad du ska göra om du blir sjuk, eller råkar ut för en olycka under din resa. Du hittar även telefonnumret till SOS International och ditt försäkringsnummer.

Behöver jag ett reseintyg?

Nej, som situationen är för tillfället behövs inget reseintyg vid inresa till något land, som intygar att reseförsäkringen gäller vid akut sjukdom av Covid-19. Tänk på att förutsättningarna kan ändras.

Aktuell information från UD

Läs den senaste informationen från UD

UDs reseinformation

UD - frågor och svar om reseavrådan

Ladda gärna ner UD:s app Resklar

Om du ska resa till ett EU-land hittar du uppdaterad information för varje land på webbplatsen Re-open EU​.