Så kan din gravidförsäkring hjälpa dig

Ibland kan det kännas svårt att hålla koll på allt som din gravidförsäkring täcker. För att hjälpa dig på traven illustrerar vi med två exempel på när det kan vara bra att ha en försäkring.

Så kan din gravidförsäkring hjälpa dig

Det är lätt att tänka att det där händer inte mig – men om någonting trots allt skulle hända är det tryggt att ha en försäkring. Med en gravidförsäkring är du skyddad hela tiden, dygnet runt. Vi har två gravidförsäkringar, en som är gratis som heter Bas och en med ett utökat skydd som heter Plus.

Gravidförsäkring Bas skyddar vid olycksfallsskador och dödsfall på barnet och föräldrarna och är kostnadsfri. Gravidförsäkring Plus skyddar vid sjukdom och förlossningsskador på barnet, för dig som gravid ingår även ett visst skydd för graviditets- och förlossningskomplikationer.

Läs mer och ansök om gravidförsäkring

Exempel 1: Havandeskapsförgiftning

I slutet av sin graviditet blir Disa inlagd på sjukhus för havandeskapsförgiftning i graviditetsvecka 35. Trots behandling blir det till slut ett akut kejsarsnitt och Disa får ligga kvar på sjukhuset några dagar.

Disas Barn föddes för tidigt och därför behöver de stanna på neonatalavdelningen. Disa har en Gravidförsäkring som totalt ersätter Disa och barnet med 17 300 kr skattefritt.

  • Havandeskapsförgiftning - 3 000 kronor
  • Akut kejsarsnitt - 1 500 kronor
  • Disas sjukhusvistelse, fyra dygn - 800 kronor
  • Barnets sjukhusvistelse, 60 dygn – 12 000 kronor

Om Disa haft Gravid Gratis hade hon inte fått någon ersättning.

Exempel 2: Barnet föds med en diagnos

Vid ett rutinultraljud upptäcks att Alinas ofödda barn har en hög risk för att ha en medfödd sjukdom eller diagnos. Barnet föds sedan med Downs syndrom. Eftersom Alina betalat för en Gravidförsäkring innan ultraljudet lämnas ersättning för barnets diagnos. Ersättningen är skattefri.

  • Ersättning Downs syndrom – 50 000 kr

Om Alina haft Gravid Gratis hade hon inte fått någon ersättning.

Baby Journey är med dig på hela resan

Vi samarbetar med Baby Journey. Med deras gravidapp har du allt du behöver veta samlat på ett ställe. Från plusset på stickan till förlossning och hela vägen till att barnet fyller två år. I appen hittar du allt från veckouppdateringar och checklistor till artiklar och tips som stöttar dig på bebisresan.

Till Baby Journey