Valfrid – en mångsidig och handlingskraftig vattenvakt

Valfrid är vatten- och fuktskadornas fiende nummer ett. Hon håller koll på hela ditt vattensystem samt larmar och stänger av vattnet om något händer. Så du kan undvika stora bekymmer – samtidigt som världen besparas onödig klimatpåverkan.

Valfrid ger dig 10 % rabatt på hemförsäkring för din villa

Ingen blir glad av en vattenskada

Tvärtom. Och även små rör som spricker kan orsaka översvämning i ett helt hus.

Valfrid är vår tryggaste och mest heltäckande lösning när det gäller läckage och vattenskador. Med Valfrid på plats hemma hos dig får du dygnet runt-hjälp med att förutspå, föregå och förhindra vattenskador.

Valfrid håller koll på hela ditt vattensystem och varnar dig via din mobil om något händer. Dessutom stänger hon av vattentillförseln om en läcka uppstår. Faktum är att en av tio kunder som har Valfrid som vattenvakt har fått hjälp att upptäcka pågående mikroläckage.

Det här ingår:

 1. Uppkopplad vattenfelsbrytare

  Den uppkopplade vattenfelsbrytaren kan larma och stänga av det inkommande vattnet för att förhindra skador, om en läcka uppstår. Dessutom gör den att Valfrid kan testa om dina ledningar är täta, för att upptäcka även mycket små läckage i tid.

 2. Uppkopplad vattensensor

  Valfrid övervakar hela ditt vattensystem med hjälp av detektorer som känner av lokala läckage och signalerar till vattenfelsbrytaren.

 3. App

  I appen får du löpande koll på ditt hus, även på distans. Du kan även styra uppkopplade enheter, samt få data från dem. Här får du även hjälp att hitta läckan vid ett larm.

 4. Hjälp dygnet runt

  Om en akut vattenläcka uppstår, kan du kontakta oss direkt. Vår jour finns alltid tillgänglig för att hjälpa dig. Journummer vid vattenläcka: 08-562 830 00

 5. Installation

  En standardinstallation av vattenfelsbrytaren och -sensorn ingår, som utförs av en VVS-montör ingår. Nedan kan du läsa mer om installationskrav och vad som ingår som standard.

Låt Valfrid vaka över ditt vattensystem

Att låta Valfrid hålla koll på ditt inkommande vatten kostar 99 kr per månad och 10% rabatt på premien. En liten summa jämfört med kostnaderna som kan uppstå på grund av en vattenskada. 

Teckna dig för tjänsten via skadeförebyggande besiktningen

Fördelar med Valfrid

Trygg dygnet runt – var du än är
I appen har du full koll på ditt vattensystem – och vattenfelsbrytaren hindrar läckan, även om du själv inte är på plats och kan stänga av vattnet.

All hjälp du behöver
Standardinstallation ingår. Du får även digital läcksökningshjälp för att stoppa läckan och jourhjälp om en akut vattenläcka uppstår

10 % rabatt på din hemförsäkring
När du framtidssäkrar ditt hem kan vi sänka din premie. 

Klimatnytta
En vattenskada som undviks besparar planeten utsläpp som motsvarar en bilresa på 200 mil.

Var passar Valfrid bäst?

Valfrid kommer som mest till sin rätt i villor, större hus och i hus som exempelvis har lite äldre vattenledningar. Men hon passar även utmärkt för dig som inte nöjer dig med något annat än den tryggaste lösningen. En vattenfelsbrytare är alltid att rekommendera vid nybyggnation och ombyggnation. Ring oss på 08-562 830 00 om du behöver hjälp att välja den vattenvakt som passar dig bäst. Valfrid är tillgänglig för dig som har en hemförsäkring för din villa hos oss. Om du är lantbrukskund måste din bostad vara registrerad i din lantbruksförsäkring som en villabyggnad och du behöver även själv vara bosatt i samma byggnad.

Krav vid installation

För att kunna installera en vattenfelsbrytare med standardinstallation måste vissa kriterier vara uppfyllda.

Under besiktningsmötet kommer besiktningsmannen att gå igenom dessa kriterier med dig. Om installationsplatsen i ditt hus kräver ett mer omfattande arbete talar vi om det för dig – så att du kan ta ställning till om du vill stå för eventuella extra kostnader för en icke standard installation.

För dig som redan har vattenvakten Valfrid installerad

Här hittar du vanliga frågor och svar + användarguider Valfrid

(där enheter från Tollco, Quandify och Hiotlabs ingår)

Här har vi samlat vanliga frågor och svar samt användarguider för att du dygnet runt ska ha tillgänglig support vid larm, när enheten tappar uppkoppling eller du får problem med appen.

Guider och frågor & svar

Certifierad Vattenfelsbrytare ingår i vår tjänst Valfrid.


En vattenfelsbrytare gör stor skillnad för tryggheten i huset på samma sätt som en jordfelsbrytare. Vi på Länsförsäkringar Stockholm rekommenderar att installera en certifierad vattenfelsbrytare vid nybyggnation och ombyggnation. I vår tjänst Valfrid använder vi en certifierad vattenfelsbrytare av märket Tollco eller Quandify. Det statliga forskningsinstitutet RISE har tillsammans med oss på Länsförsäkringar gjort ett test av de vanligaste vattenfelsbrytarna på marknaden. Nedan har vi samlat information till dig som vill läsa mer om vattenfelsbrytare.

Certifiering Quandifys vattenfelsbrytare

Certifiering Tollcos vattenfelsbrytare

Säker vatteninstallation