Motverka inbrott

Gör det svårt för tjuven att ta sig in i ditt hem genom att till exempel förbättra lås, fönster och dörrar. Underskatta heller inte effekten av ett avskräckande larm.

Bild på man i röd keps som försöker bryta upp ett fönster.

Inbrott i din bostad

Många inbrott i villa sker på baksidan av huset. Det beror ofta på att låsen på altandörrar ger ett sämre inbrottsskydd och att det helt enkelt är lättare för tjuven att ta sig osedd in i huset den vägen.

Garage och förråd extra utsatta

Förråd och garage är utsatta platser för inbrott. Många gånger saknas ett ordentligt lås samtidigt som det är vanligt att man förvarar värdefulla saker där. Det vet den som vill göra inbrott om, samtidigt som att garage och förråd är platser som man ofta kan ta sig in i osedd. 

Arbeta förebyggande mot inbrott

  • Genom att märka saker som är stöldbegärliga gör du dem helt enkelt mindre intressanta för en tjuv att stjäla.
  • Grannsamverkan är en annan förebyggande åtgärd som ger resultat. Den grundar sig på ett samarbete mellan boende, polis och försäkringsbolag. Polisen utbildar grannskapet och sedan är det upp till dig och dina grannar att vara med.
  • När du ska köpa eller installera larm är det viktigt att du vänder dig till en larminstallatör som är godkänd och certifierad av Stöldskyddsföreningen.

Cykel och moped är attraktiva

Cyklar och mopeder är mycket intressanta för tjuvar, ta del av våra tips om hur du minskar cykelstölder.