Skydda dig mot brand

Nu erbjuder vi Brandpaket för halva priset.

Du betalar endast 320 kronor (ordinarie pris 640 kronor) för ett brandpaket innehållande:

  • 6 kilos pulversläckare
  • Brandfilt i storleken 120 x 180 cm
  • Optisk brandvarnare

 

Din beställning

Betalning sker med kortbetalning.

Ordern levereras med Schenker paket inom 14 dagar efter beställning. Det innebär att du kan hämta ut paketet hos närmaste Schenkerombud.

Paketet väger ca 10 kg

Du betalar endast 320 kronor (ordinarie pris 640 kronor)
Använd rabattkoden LFST12

Skriv ner eller kopiera koden då den ska fyllas i fältet för rabattkod när du fyller i dina uppgifter (namn, adress mm) för att kunna ta del av rabatten. När du gått vidare till steg 2 ser du att rabatten är dragen.

Beställ brandpaket

Ordern levereras med Schenker paket inom 14 dagar efter beställning. Det innebär att du kan hämta ut paketet hos närmaste Schenkerombud.

Erbjudandet gäller så långt lagret räcker, dock längst t o m 8 december.

Eventuella frågor skickas till: kundtjanst@firesafe.se eller telefon: 010-155 09 00

Fakta

De fem vanligaste brandorsakerna:

  1. Köksspisen – lägg inga saker på spisen, även när den är avslagen
  2. Fel i elutrustning – använd inte skadade och trasiga laddsladdar
  3. Soteld – lägg askan i en plåthink med lock efter eldning och töm den först efter ett dygn
  4. Levande ljus – lämna aldrig levande ljus utan uppsikt
  5. Rökning – håll koll på glödande cigaretter

Källa: MSB


Visste du att:

Förra året gjordes totalt 7 363 utryckningar i landet av Räddningstjänsten på grund av brand i bostäder, varav 1 473 startade på spisen. Det visar statistik från MSB, myndigheten för samhällsskydd och beredskap.  

Av dessa utryckningar gjordes 1 273 stycken i Stockholms län.

Vill du också vara med i Sveriges största Brandövning?

Du har säkert varit med om en brandövning någon gång. Men har du gjort en brandövning hemma? Trots att de allra flesta bränder där människor skadas eller dör sker i hemmen är det väldigt få av oss som har brandövat med familjen. Därför har vi tillsammans med de andra Länsförsäkringsbolagen runt om i landet tagit initiativ till det som antagligen är Sveriges största Brandövning. www.sverigesstörstabrandövning.se

Att ha rätt utrustning där hemma är viktigt, men det är också helt nödvändigt med kunskap. Så se till att alla där hemma vet vad de ska göra om olyckan är framme.

Brandöva hemma med en enkel steg-för-steg-lista

Själva brandövningen behöver inte ta så lång tid att genomföra. En kvart räcker för de flesta. Men det är femton minuter som verkligen kan vara livsviktiga. För att underlätta för dig har vi gjort en enkel steg-för-steg-lista som du kan följa. Vi har också samlat ihop en mängd tips och råd om hur man undviker och släcker bränder hemma.

Allt detta hittar du på Sveriges största Brandövning www.sverigesstörstabrandövning.se. Den sidan kan vara bra att ha uppe i din telefon när du brandövar, så missar du inget.

Brandguide

Det finns massor av saker du kan göra för att undvika de största brandriskerna i din bostad. I vår brandguide får du tips och råd om hur:

Vad är Sveriges största Brandövning?

För tredje året i rad genomför Länsförsäkringar – från norr till söder – aktiviteter för att uppmuntra de svenska hemmen att brandöva.
Sveriges största Brandövning genomförs från 25 november till den 20 december.