Körvänlig

Körvänlig

Bli en bättre bilförare och minska påverkan på miljön

Med Körvänlig får du en belöning på upp till 20 procent av din bilförsäkringskostnad när du kör miljövänligt och säkert. Är du 18-28 år och gillar tanken på att påverka din bilförsäkring? Skynda att anmäla ditt intresse för att vara med i vår pilotstudie.

Vem kan vara med?

I den här pilotstudien vänder vi oss till dig som är 18-28 år. Andra kriterier för att du ska kunna delta:

  • Din personbil måste vara hel- eller halvförsäkrad hos någon av länsförsäkringsbolagen i Bergslagen, Stockholm, Uppsala eller Älvsborg.
  • Bilen måste vara i trafik och svenskregistrerad vid anslutning.
  • Bilen måste vara av årsmodell 2001 eller nyare.
  • Du måste ha en smartphone med operativsystemet iOS eller Android.
  • Du måste ha mobilt BankID.

Så går det till

  1. Du anmäler ditt intresse.
  2. Vi återkommer till dig om du har blivit antagen.
  3. Körvänlig består av en dosa som du enkelt placerar i din bil. I den tillhörande appen följer du dina resor och får tips om hur du kan köra mer säkert och miljövänligt.  
  4. Var tredje månad har du möjlighet till en belöning på upp till 20 procent av din bilförsäkring utifrån hur du har kört. 

Alla tjänar på att köra vänligt

Vår bilkörning lämnar tydliga spår i form av olyckor och påverkan på miljön. En nollvision är det långsiktiga målet och på vägen dit kan vi göra mycket för att minimera antalet olyckor och minska påverkan på miljön bara genom att köra bättre. Det vill vi uppmuntra. För miljöns skull och för säkrare vägar. Men även för din skull.

Körvänlig är en tilläggsprodukt till Länsförsäkringars bilförsäkring och bygger på att du via en app får coachning så att du kan bli en mer trafiksäker och miljövänlig förare. Samtidigt har du möjlighet till en belöning på upp till 20 procent av din försäkringskostnad. Det är din körstil som bestämmer.