Vår sparskola

I sex korta filmer berättar vår privatekonom Stefan Westerberg hur du kommer igång att spara, vilka olika typer av sparande som finns och varför det är viktigt med ett sparande, både för framtiden och för relationen.

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser. Välj ditt bolag för att hamna rätt.

Icons/70px/Quotation-mark-70
Kolla på de här filmerna så har du kommit en bra bit på vägen. Kör igång redan nu!
Stefan Westerberg, privatekonom

Buffert

Det är bra att ha en ekonomisk flytväst, för du vet aldrig när olyckan är framme. Men hur stor buffert behövs egentligen och varför är den så viktig? Under minuten får du reda på mer.

Se videon

Läs mer om hur du sparar till en buffert.

Månadssparande

Varför är det bra med ett månadssparande och hur mycket bör du spara varje månad? Det bästa sparandet är det som blir av, så kolla in hur du startar ditt månadssparande idag!

Se videon

Få ännu fler tips om hur du kommer igång.

ISK

Med investeringssparkontot sparar du enkelt i aktier, fonder och andra värdepapper och du behöver inte tänka på att deklarera. Hur funkar det då? Vi reder ut!

Se videon

Kom igång med ditt ISK

Aktiefonder

Hållbara, småbolag eller kanske indexfonder? Hur ska man egentligen kunna välja? Vi hjälper till att reda ut hur du ska tänka och hur du kan sprida riskerna när du vill spara i fonder.

Se videon

Bli bankkund och börja spara i fonder du med.

Ränta på ränta

Ränta på ränta eller snöbollseffekt, som på sikt kan skapa en förmögenhet. Nyfiken på hur? Få de bästa tipsen.

Se videon

Bli bankkund och börja spara idag 

Jämställd ekonomi

Vi förklarar hur fel det kan gå om man lever i en relation som inte är ekonomiskt jämställd. Känner du att ni kan ha hamnat i fällan? Ta det lugnt, vi förklarar hur ni löser problemet.

Se videon

Våra tips för en jämställd ekonomi