Fidesmo Pay

Betala enkelt och säkert med Fidesmo Pay i butik, genom att blippa din accessoar. Du betalar smidigt överallt där det finns blippfunktion för kontaktlösa betalningar.

Fidesmo Pay

Det här är Fidesmo Pay

Fidesmo Pay är en smart tjänst som gör att du kan betala genom att blippa en accessoar, till exempel en nyckelring eller ett klockarmband med ett chip i sig.

Med Fidesmo Pay skapas ett alias för ditt kortnummer, en "token", i chippet. Det betyder att ditt riktiga kortnummer inte används vid betalningar med accessoaren, vilket gör att du enkelt kan spärra accessoaren utan att det påverkar ditt kort.

Du ansluter till tjänsten med något av våra följande kort: Bankkort Privat, Kreditkort Privat, Studentkort, Bankkort Företag eller Kreditkort Företag.

Skaffa en accessoar

För att kunna använda Fidesmo Pay behöver du ha en accessoar som stödjer tjänsten. Du kan se vilka som finns att köpa på Fidesmos hemsida

Anslut ditt kort

Det finns tre olika sätt att koppla din accessoar till ditt kort.

  1. När du köper accessoaren på webben

    Samtidigt som du köper din accessoar online kan du välja att ansluta ditt kort. När du sen får din leverans behöver du bara aktivera din accessoar via Fidesmos app eller genom att skanna QR-koden som du fått med i paketet.

  2. Med Fidesmos Android app

    Har du köpt en accessoar utan att ansluta ditt kort kan du göra det i Fidesmos Android app, genom att lägga till en ny anslutning och trycka på ”Anslut tjänst”.

  3. När du köper accessoaren i butik

    I vissa butiker finns det möjlighet att ansluta ditt kort till din accessoar genom att använda Fidesmo kiosk.

Blippa

När din accessoar är aktiverad kan du börja blippa med den, genom att lägga den mot betalterminalen där symbolen för kontaktlösa betalningar visas, i alla butiker som erbjuder kontaktlösa betalningar.

Om beloppet är högre än 400 kronor anger du din pinkod, precis som du gör med ditt kort.

 

Läs mer på Fidesmos hemsida.

Se dina kortanslutningar i appen

I appen kan du se vilka pay-tjänster du har anslutit dina kort till. Där kan du även pausa anslutningen så att inga transaktioner kan ske via pay-tjänsten.

Vanliga frågor om Fidesmo Pay