Nu kan du låta Siri göra kontoöverföringen

Från och med i dag kan Länsförsäkringars kunder göra snabböverföringar mellan sina konton med hjälp av Siri, röststyrningsfunktionen i Iphone.

Snabböverföringar i appen är den första tjänsten där vi gör det möjligt för kunden att använda röststyrning.

– Vi är väldigt glada över att vara först med att våra kunder kan göra sina överföringar med Siri. Vi ser att människor vill ha en så enkel vardag som möjligt, och nu har vi tagit ännu i ett steg i den riktningen, säger Rikard Josefson, vd på Länsförsäkringar Bank.

Apple, Google och Microsoft bland andra satsar stort på röststyrning av tjänster och betraktas allt mer som ett nytt gränssnitt precis som det grafiska på 80-talet och touch för tio år sedan. Det kommer också allt fler enheter där röst är det enda gränssnittet för användaren, som Amazons Alexa, Googles Assistant och Apples senaste lansering Siri Speaker.

Rikard Josefson anser att röststyrning kan komma att utvecklas till det viktigaste gränssnittet sedan touchscreen infördes;

– Den tekniska utvecklingen går åt det här hållet och vi välkomnar den. Röststyrning kan underlätta när man är på språng, när man har svårt att läsa på mindre skärmar eller använda knappar.

Andra nyheter i Länsförsäkringars app;

  • Visa fondinnehav (företag)
  • Snabbsaldo/Snabböverföring Widget
  • Förbättrad OCR-scanning
  • Förbättrade inställningar för snabbsaldo/snabböverföring

För ytterligare information kontakta:
Rikard Josefson, vd Länsförsäkringar Bank. Tel. 070-206 69 55
Pressjouren. Tel. 08-588 418 50

Dokument & länkar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna en helhet av bank- och försäkringstjänster. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden