Ännu bättre reseskydd för dig med bank- och kreditkort

När du betalar din resa med något av våra kort får du ett extra försäkringsskydd som innehåller många delar för en tryggare resa, till exempel avbeställningsskydd.

Kvinna med reseskydd vid dator.

Du som är kund hos Länsförsäkringar och har ett bank- eller kreditkort hos oss, får ett extra reseskydd när du betalar din resa med kort. I reseskyddet ingår bland annat avbeställningsskydd.

Reseskyddet gäller för dig och din familj som är folkbokförd på samma adress i Sverige. Det gäller även för dina barn under 18 år som inte är folkbokförda på din adress. Det gäller i hela världen i 60 dagar.

Det förstärkta reseskyddet innehåller

Bankkort
Kreditkort

Om du på grund av akut sjukdom måste avboka resan. Högsta ersättning är 15 000 kronor per person eller högst 45 000 kronor per familj och kort om resan är köpt med bankkort. 

Har du kreditkort är högsta ersättning 25 000 kronor per person eller högst 75 000 kronor per familj och kort. 

Du får ersättning redan vid mindre förseningar. Högsta ersättning är 5 000 kronor per väska.

Du får ersättning redan vid mindre förseningar om du inte kan fullfölja din påbörjade resa som planerat på grund av att det allmänna färdmedlet du reser med blir försenat eller inställt. Högsta ersättning är 2 000 kronor per person.

Om din permanentbostad eller privatbil blir skadad medan du är bortrest kan du få upp till 10 000 kronor lägre självrisk.

Om du får bestående skador efter en olycka. Högsta ersättning är 500 000 kronor.

Om ditt plan blir så försenat att du missar anslutningen till nästa plan. Högsta ersättning är 10 000 kronor per person.

När gäller försäkringen?

Försäkringen gäller när du har betalat minst 75 procent av resan med bankkortet eller hela resan med kreditkortet. Med kortbetalning menar vi också betalning från ditt konto hos Länsförsäkringar via antingen internet eller giro. Betalningen måste ske direkt till organiserad researrangör eller resebyrå.

För mer information om vad som ingår i reseskyddet se dina villkor.

Så ansöker du om ersättning

Om du till exempel har blivit av med ditt bagage eller råkat ut för en olycka på resan och vill ansöka om ersättning behöver du göra en skadeanmälan. Klicka på länken nedan så guidar vi dig rätt.

Ansök om ersättning