Länsförsäkringar AB investerar i Omocom

Genom en nyemission blir Länsförsäkringar AB ägare i Omocom.

Omocom är en snabbväxande distributör av försäkringar med fokus på cirkulär ekonomi och erbjuder försäkringar speciellt framtagna och anpassade för uthyrning och köp av begagnade prylar, fordon eller utrymmen. I nuläget har Omocom försäkringar på ett 40-tal plattformar i 12 länder.

-Länsförsäkringar är imponerad av Omocoms tekniska lösningar och utveckling inom hållbara försäkringslösningar. Investeringen går helt i linje med de satsningar inom hållbarhetsekonomin som Länsförsäkringar har, säger John Nyman, strategichef på Länsförsäkringar AB.

-Att få in Länsförsäkringar AB som en ny stor ägare i Omocom känns helt rätt, både i fråga om de värderingar som de driver och sett till affären. Vi kommer att kunna dra stor nytta av deras erfarenhet och kunskap, säger Ola Lowden, vd och en av grundarna av Omocom.

Nyemissionen genomfördes i slutet av juli 2023. Länsförsäkringar erbjuds två platser i styrelsen.


För ytterligare information kontakta:
John Nyman, strategichef på Länsförsäkringar AB. Tel. 0739 – 64 00 41.
Presskontakt. Tel. 08-588 418 50.

 

Dokument & länkar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden