Fem sörmländska föreningar får 200 000 kronor från Jubileumsfonden

För fjärde året delar Länsförsäkringar Södermanland ut bidrag ur Jubileumsfonden, som startades jubileumsåret 2016. Under fem år delar vi ut en miljon kronor, 200 000 kronor per år, till lokala projekt som skapar trygghet och säkerhet för människor i Södermanland.

Alltför många barn och vuxna lever idag i svåra, otrygga och utsatta miljöer. Det finns glädjande nog många lokala initiativ, ofta på ideell basis, som är djupt engagerade för att lösa dessa samhällsutmaningar. Sådana lokala, beundransvärda insatser ligger oss varmt om hjärtat – därför engagerar vi oss.

En miljon kronor för ökad trygghet och säkerhet

Vi skapade Jubileumsfonden för att aktivt stödja goda, lokala initiativ som arbetar för att öka tryggheten i vårt samhälle och minska risken för att drabbas av brott, skador eller olyckor. Jubileumsfonden har särskild inriktning mot barn och ungdomar samt integration. Fonden delar under fem år ut en miljon kronor till brotts- och skadeförebyggande samt samhällsutvecklande projekt, som drivs av ideella, politiskt och religiöst oberoende föreningar och organisationer i Södermanlands län. Mottagarna deltog på vår bolagsstämma 11 april, där de fick ta emot diplom och blommor.

Årets mottagare av bidrag från Jubileumsfonden:

  • Ung företagsamhet Södermanland
  • Bufff Södermanland
  • Stjärnholms Idrottsklubb
  • Triangelföreningen KFUM
  • Syrianska Eskilstuna IF

 

Se alla nyheter