Småföretagshjälpen - stöd till företag i coronakrisen

Många företag i vårt län drabbas hårt av coronapandemin. Med Småföretagshjälpen vill vi stötta våra företag i Södermanland.

Många av våra företagskunder har det riktigt svårt under coronapandemin. De ekonomiska problemen kan komma snabbt och leda till mycket oro för företaget. Många kanske också oroar sig för sin egen och anhörigas hälsa. Vi vill bidra till att det sörmländska näringslivet fortsätter att vara friskt och levande och att alla våra småföretag i länet överlever denna kritiska period. I snart 175 år har vi funnits till för företagare i Södermanland, för oss är det självklart att hjälpa till i den ekonomiska och samhälleliga kris vi hamnat i.

Därför har vi skapat Småföretagshjälpen.

Gratis samtalsstöd och ekonomisk rådgivning

Vi erbjuder två typer av stöd till företag i Södermanland. Båda tjänsterna är helt kostnadsfria för dig och ditt företag.

  • Personligt samtalsstöd
  • Ekonomisk rådgivning

Personligt samtalsstöd

Du som är företagare och kund hos oss får tillgång till personligt samtalsstöd kring frågor, som du brottas med i din vardag som företagare, kopplade till pandemin.

Du kan ringa in vardagar klockan 8.00-19.00 och få prata med en socionom som kan ge stöd och vid behov boka in för samtal med annan specialist. Du kan få upp till tre kostnadsfria samtal och får tillgång till:

  • Chefsstöd (stöd i frågor som rör ledarskap, kommunikation och HR)
  • Ekonomi (till exempel vägledning kring stödpaket)
  • Jurist (juridiska frågor som uppstått till följd av pandemin)
  • Psykolog (personlig stöttning i en orolig tid)

Ta del av personligt samtalsstöd

Du kontaktar vår samarbetspartner SOS International. Via länken nedan hittar du kontaktuppgifterna och mer inforamtion.

Mer information om samtalsstöd

Ekonomisk rådgivning

I samarbete med externa partners erbjuder vi rådgivning för att minska de ekonomiska konsekvenserna av coronakrisen för ditt företag.

Tjänsten består i 2-3 timmars kostnadsfri rådgivning. En rådgivare gör tillsammans med dig som företagare en analys av effekterna, lämpliga åtgärder och en enklare handlingsplan för hur företaget kan hantera den uppkomna situationen. 

Ditt företag ska ha sitt säte inom Södermanlands län samt ha försäkrings- eller bankengagemang hos oss. Då vi har begränsade resurser har vi i detta läge valt att prioritera företag som funnits i mer än tre år och som har minst en anställd förutom ägaren.

Ta del av ekonomisk rådgivning

Du vänder dig direkt till någon av våra samarbetspartners nedan. Du uppger kampanjkod LFS2020 samt företagets försäkringsnummer. Samarbetspartnern kommer att kontakta oss för att verifiera att du är kund hos Länsförsäkringar Södermanland. Därefter hör samarbetspartnern av sig till dig och bekräftar din bokning för rådgivning.

Nyköping Eskilstuna
Kontaktperson: Denise Lundh
Telefonnummer: 0155-29 33 50
E-post: nykoping@se.gt.com
Kontaktperson: Sabina Jarnfelter
Telefonnummer: 072-211 26 87
E-post: sabina.jarnfelter@se.gt.com
Eskilstuna, Gnesta, Katrineholm, Nyköping och Strängnäs  
Gruppnummer: 010-179 09 01
Eller fyll i dina kontaktuppgifter under kontakta oss: https://ludvig.se/corona-samlad-hjalp/ta-kontroll-over-din-situation/ Kom ihåg kampanjkoden LFS2020.

Kontaktperson: Per Broman
Telefonnummer: 070-867 69 91
E-post: per.broman@ludvig.se

Kontaktperson: Magnus Strandman
Telefonnummer: 076-698 10 29
E-post: magnus.strandman@ludvig.se
Kontaktperson: Patrik Stenberg
Telefonnummer: 073-330 90 54
E-post: patrik.stenberg@ludvig.se
Kontaktperson: Jonas Almgren
Telefonnummer: 073-644 63 72
E-post: jonas.almgren@ludvig.se
 

 

Eskilstuna Flen
Kontaktperson: Lena Gustavsson
Telefonnummer:016-15 05 49
E-post: lena.gustavsson@radek.se
Kontaktperson: Per Sjöstrand
Telefonnummer: 0157-157 96
E-post: per.sjostrand@radek.se
Katrineholm Nyköping
Kontaktperson: Robin Skagerdal
Telefonnummer: 070-314 38 89
E-post: robin.skagerdal@radek.se
Kontaktperson: Jerry Thorin
Telefonnummer: 0155-46 47 14
E-post: jerry.thorin@radek.se
Strängnäs
Kontaktperson: Leif Svalgård
Telefonnummer: 0152-224 70
E-post: leif.svalgard@radek.se

 

Frågor & svar

Många av våra företagskunder har det riktigt svårt under coronapandemin. De ekonomiska problemen kan komma snabbt och leda till mycket oro för företaget. Många kanske också oroar sig för sin egen och anhörigas hälsa. Vi vill bidra till att det sörmländska näringslivet fortsätter att vara friskt och levande och att alla våra småföretag i länet överlever denna kritiska period. Vi har skapat Småföretagshjälpen för att göra vad vi kan för att hjälpa våra sörmländska småföretag.

Du ringer det telefonnummer som anges på vår webbplats och uppger att du är kund hos Länsförsäkringar Södermanland.

Du kontaktar någon av våra samarbetspartners och anger att du är kund hos Länsförsäkringar Södermanland samt uppger identifikationsuppgifter. Samarbetspartnern återkommer med bekräftelse på bokningen och att rådgivningen ingår i Länsförsäkringar Södermanlands Småföretagshjälpen inom X arbetsdagar.

Ja, även företag inom gröna näringar kan få stöd genom Småföretagshjälpen.

Småföretagshjälpen vänder sig till företag. Som privatperson får man vända sig till den offentliga vården. 

Vi har begränsade resurser och har valt att i detta läge prioritera rådgivningen till företag som har funnits i mer än tre år och som har minst en anställd förutom ägaren.

Nej, bolagsformen spelar ingen roll. Kraven är att företaget har sitt säte i Södermanlands län och har bank- eller försäkringsengagemang hos Länsförsäkringar Södermanland.

Med småföretag menar vi företag med upp till cirka 20 anställda. Vår erfarenhet är att större företag ofta har en ekonomisk rådgivare alternativt en styrelse att rådfråga och inte behöver denna hjälp i samma utsträckning.

Våra samarbetspartners för ekonomisk rådgivning återkommer till dig inom 2 arbetsdagar efter att du kontaktat dem.

Vi har begränsade resurser och har valt att i detta läge prioritera rådgivningen till företag som har funnits i mer än tre år.