Vi lanserar fyra nya aktiefonder i utbudet

– Hållbarhet är viktigt för oss och våra kunder och tre av fonderna har tydligt hållbarhetsfokus, säger Jim Rotsman, chef Fond & Garanti inom Fondliv.

Fonderna som lanseras är två branschfonder inriktade mot miljö respektive finans, en svensk aktiefond och en global aktiefond.

– Vi fortsätter att utveckla fondutbudet och stärka vårt erbjudande för våra kunder. Våra kunder ska ha tillgång till ett utbud av fonder med olika inriktning och med god kvalitet både när det gäller avkastningspotential och hållbarhetsnivå, säger Jim.

Detta innebär att vi nu erbjuder 21 hållbarhetsinriktade fonder i utbudet. En hållbarhetsinriktad fond innebär i korthet att en fond placerar i bolag som bidrar till en bättre samhällsutveckling och undviker bolag som anses oansvariga. Alla fonder i vårt rekommenderade utbud förvaltas efter ansvarsfulla principer.

Fonderna är tillgängliga både inom bank- och försäkringssparande. Tre av fonderna har risknivå 5 av 7 medan Robecofonden har något högre risk, 6 av 7.

Nya rekommenderade fonder Fondkategori
Impax Environmental Markets  Branschfond miljö,
hållbarhetsinriktad
Robeco New World Financial Equities Branschfond, finans
Nya fonder i utökat utbud  
Impax Global Opportunities* Global aktiefond,
hållbarhetsinriktad
Lannebo Sverige Hållbar A Aktiefond Sverige,
hållbarhetsinriktad

*Fonden är ny i Sverige vilket gör att det dröjer några dagar innan den dyker upp i fondlistan.

Läs mer om förändringar i fondutbudet

Läs mer om Hållbara investeringar

Viktig information

Sparande i fonder innebär alltid en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert du får tillbaka hela det insatta beloppet. Information om de fonder som ingår i Länsförsäkringars utbud finns på lansforsakringar.se och på respektive fondbolags hemsida.

Se alla nyheter