Världspremiär för ”Statsministern lyssnar”

Fredagen den 31 januari har filmen ”Statsministern lyssnar” premiär på Göteborg Film Festival! Samma dag har filmen också premiär på uniteddirectors.se.

ud_affisch_555x300.jpg

Alla unga ska ha samma förutsättningar och känna sig inkluderade i samhället oavsett var man bor, går i skolan eller vilken bakgrund man har. Därför utvecklar och stöttar vi en rad initiativ som på olika sätt hjälper barn och ungdomar att må bättre. Både digitalt och i den fysiska världen.

Vårt senaste initiativ United Directors handlar om att lyfta kreativ skärmtid där unga får vara aktiva skapare istället för passiva konsumenter.  Tillsammans med Netflix-aktuella Oskar Söderlund har 327 högstadieelever spelat in och regisserat filmen Statsministern Lyssnar där de fritt har fått tolka frågan “Vad hade du berättat om du haft maktens uppmärksamhet?”. Genom att använda skärmen som ett kreativt verktyg kan skärmtiden förvandlas från ett problem till något positivt som dessutom ger unga en röst i en värld som så ofta annars är styrd av den vuxna makten. Statsministern Lyssnar har premiär på Göteborg Film Festival 2020.

Se filmen på uniteddirectors.se

Se alla nyheter