# MissLyckad

Jag är perfekt som jag är, jag är #MissLyckad

Putsade fasader, snäva ideal - och en ständig jakt på likes. Sociala medier får många att må dåligt. Det vill vi på Länsförsäkringar ändra på och lanserar nu initiativet MissLyckad.

För alla som fått nog av perfektionshetsen
Modedesignern Ida Klamborn har tillsammans med Icona Pop designat en t-shirt - som ett statement för att vi alla är lyckade som vi är.

Bär den på ditt sätt, dela på #MissLyckad och bidra till att bredda idealen i sociala medier. Allt överskott från försäljningen skänks till Friends för att fler unga ska få möjlighet att växa upp i trygghet och jämlikhet. Skaffa t-shirten på MissLyckad.se

Se filmen nedan eller på YouTube. Till pressemeddelandet.

Unga känner sig misslyckade på grund av alla "perfekta liv" i sociala medier

Vi har genomfört en enkät på ungdomar.se där 4.000 ungdomar har svarat på frågor som rör sociala medier. Av de svarande i åldrarna 14-16 år tycker över hälften att andra verkar ha ett mer spännande och roligare liv. En tredjedel säger att andra har skrivit saker som gjort dem ledsna och kränkta. 40 procent upplever att deras självkänsla blir sämre av sociala medier men bara 9 procent har sökt hjälp.

Läs mer om undersökningen på MissLyckad.se

Webbserie med Isa & Linnea och Jenny Klefbom

För att hjälpa lärare och föräldrar att prata om ämnet och stärka ungdomars självkänsla har vi tagit fram material som kan användas i klassrummet, likväl som vid köksbordet. Tillsammans med Isa Galvan och Linnea Holst, från podden Jakten på likes, har vi gjort en webbserie där de pratar med högstadieungdomar från Frölundaskolan om hur de använder sociala medier. Barn- och ungdomspsykologen Jenny Klefbom ger konkreta tips och råd på hur man kan bryta negativa tankemönster.

Se webbserien på MissLyckad.se

MissLyckad är ett samarbete mellan Länsförsäkringar Skaraborg, Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän, Länsförsäkringar Stockholm och Länsförsäkringar Gotland.

Initiativet är en del av Länsförsäkringars förebyggande sociala hållbarhetsarbete för unga.

Om du vill veta mer om MissLyckad, kontakta gärna Zandra Jönsson via zandra.jonsson@lansforsakringar.se