Grönt kort för Fair Play

Länsförsäkringar Skaraborg har tagit ett initiativ att tillsammans med IFK Skövde Handboll för att främja ett schyst spel i Skadevi Cup. Syftet är att lyfta fram goda föredömen inom ungdomshandbollen. Det går väl ihop med IFK Skövdes värdegrunder och Länsförsäkringar Skaraborgs sociala arbete och önskan att bidra till att öka tryggheten i Skaraborg.

Det gröna kortet delas ut av ledarna efter avslutat match till den spelare i varje lag som har utmärkt sig på ett schyst sätt. Det gäller att visa respekt föra alla, hjälpa domaren och ha en positiv attityd. Som en liten extra morot lottas det sedan ut en iPad samt 20 biobiljetter bland de spelare som har fått ett Grönt kort.

Samuelsson-Rosman

Vd Jonas Rosman träffar Skadevi Cups tävlingsledning på turneringens första speldag för att höra hur initiativet har mottagits av de deltagande lagen.

- Jag har bara fått höra glada tillrop, berättar Mikael Samuelsson. Även om vi är en handbollsklubb handlar det inte bara om handboll. Det här med fair play blir bara mer och mer aktuellt. Vi vill vara med och bidra till att våra ungdomar får en bra start i livet genom att fostra dem till goda samhällsmedborgare.

- Jag startade dagen med att åka runt till de olika hallarna för att kolla läget, fyller Niklas Börjesson i. Till en början var ledarna lite fundersamma kring hur de skulle hinna utse en spelare i det andra laget för att kunna dela ut det Gröna kortet, men ganska tidigt in på förmiddagen så hade de redan fått in rutinen. Då var de väldigt positivt inställda till hela grejen.

Både Mikael och Niklas intygar att det här är något som de vill fortsätta att arbeta med även framöver.  Då finns det även tankar på att utveckla det ännu mer.

- Kanske ska det gå att rösta fram årets schystaste ledare till nästa år, funderar Niklas.