Få koll på pensionen med ditt orange kuvert

Har du fått ditt orange kuvert? Det kommer från Pensionsmyndigheten och innehåller ett årsbesked för hur mycket du hittills tjänat ihop till din allmänna pension. Vår pensionsspecialist Trifa Chireh och privatekonom Emma Persson reder ut det orange kuvertet.

Webbinarium om det orange kuvertet

I ditt orange kuvert ser du hur mycket du har sparat ihop hittills i din allmänna pension och en prognos över hur mycket du kommer att få per månad som pensionär, beroende på när du går i pension. I webbinariumet nedan guidar Emma och Trifa dig genom pensionspyramiden och hur du kan göra ett aktivt val kring placeringen av din tjänstepension, som i kombination med ett eget sparande kan få stor påverkan på sikt.

Skaffa överblick på Minpension.se

Det kan vara svårt att hålla reda på din tjänstepension, särskilt om du har haft flera arbetsgivare. På www.minpension.se får du en överblick.

Flytta din tjänstepension

Om du haft många arbetsgivare kan du ofta flytta din tjänstepension. Genom att samla den på ett ställe får du bättre överblick över dina tillgångar. Hos oss på Länsförsäkringar hittar du ett stort utbud av hållbarhetsinriktade fonder och Bekväma fonder för dig som vill hålla ditt sparande enkelt.

Samla din tjänstepension hos oss

Vi erbjuder upp till 3 procent i bonus på dina inflyttade pengar när du flyttar din icke kollektivavtalade tjänstepension till oss.