Länsförsäkring Kronoberg ger barnteater under Karl-Oskardagarna

Länsförsäkring Kronoberg bjuder in till Flamman & Lågans "Rädda, varna, larma, släck" - en underhållande och viktig barnteater som belönades med innovationspriset av Brandskyddsföreningen tidigare i år.

Flamman & Lågan

Teateruppsättningen Flamman och Lågan ger på lördagen den prisbelönta "Rädda, varna, larma, släck" under Karl-Oskardagarna i Växjö. Pjäsen riktar sig till barn och ungdomar, och visar på ett underhållande och instruerande sätt hur man kan förhindra brand, men också vad man göra om det börjar brinna. Det kommer ryka och smälla, och en sprakande och engagerande föreställning utlovas.

Föreställningen ges på Lagerlundens uteservering på Elite Stadshotellet i Växjö, lördagen den 17 augusti. Teatern drar igång klockan 11.30, och är kostnadsfri för alla gäster.

"Vi är glada över att få vara en del av en fantastisk föreställning som, samtidigt som den underhåller, lär barn och ungdomar att respektera och identifiera brandfaror i hemmet. Barnen kan bli ambassadörer för brandsäkrare hem i hela Kronobergs län", säger Jonas Berg, tf Hållbarhet- och Kommunikationschef på Länsförsäkring Kronoberg.

Om Flamman & Lågan
Skådespelare och idégivare är Camilla Andersson och Cina Nilsson, som jobbar vid räddningstjänsten på Öland. De har skapat karaktärerna Flamman och Lågan för att lära ut brandsäkerhet till barn.

Brinnovation är en idé- och innovationstävling inom brandsäkerhet, som lanserades i januari 2019.  Flamman och Lågan tog hem utmärkelsen för sitt utbildningskoncept för landets skolbarn. I juryns motivering står bland annat att Flamman & Lågan har "en lysande pedagogik, en perfekt blandning av praktik och teori".

Länsförsäkring Kronoberg är ett lokalt och kundägt företag som erbjuder både sak- och livförsäkring, banktjänster och fastighetsförmedling. På Länsförsäkring Kronoberg vill vi ge kunderna ekonomisk trygghet och en enklare vardag. Vi gör det genom att hjälpa kunderna att få full koll på sin ekonomi och genom att skydda allt och alla som betyder något för dem.

Se alla pressmeddelanden