Så gäller reseförsäkringen vid utlandssemester

Funderar du på att åka utomlands i sommar? Då är det viktigt att du vet hur din reseförsäkring gäller.

Om du ska resa till ett land där UD efter den 30 juni inte längre avråder från att resa till, så gäller det här:

  • I de länder som UD tar bort avrådan ifrån den 30 juni gäller din reseförsäkring. Det betyder att du kan få hjälp och ersättning, exempelvis om du blir akut sjuk i covid-19 eller annan sjukdom, om du skadar dig i en olycka eller om du är med om något annat som försäkringen omfattar.

Om du ska resa till ett land som UD avråder från icke nödvändiga resor till på grund av covid-19, så gäller det här:

  • Reseförsäkringen som ingår i hemförsäkringen gäller inte om du blir sjuk i covid-19 eller vid andra händelser som är relaterade till covid-19, exempelvis om du hamnar i karantän eller inte kan ta dig hem.
  • I övrigt gäller reseförsäkringen och du kan få hjälp och ersättning, exempelvis om du blir akut sjuk i annan sjukdom än covid-19, om du skadar dig i en olycka eller om du är med om något annat som försäkringen omfattar.

Om du ska resa till ett land som UD sedan tidigare avråder från på grund av krig och krigsliknande situationer eller oroligheter, så gäller det här:

  • Reseförsäkringen som ingår i hemförsäkringen gäller inte för skador som har samband med krig och krigsliknande situationer eller oroligheter.

Hör gärna av dig till oss om du ska resa utomlands i sommar och känner dig osäker på hur försäkringen gäller.