Säkerhet på internet

Vårt mål är att skapa trygghet för våra kunder och vi arbetar ständigt med att förbättra säkerheten för våra internettjänster.

Använd säkerhetsdosa eller BankID för att logga in på Mina sidor. Var alltid uppmärksam när du loggar in, om något verkar konstigt eller avvikande kontakta Telefonbanken på 0771-666 555. 

Bedrägerier via till exempel telefon, sms och e-post är vanliga. Så kan du skydda dig mot bedrägerier.

Logga alltid ut när du är klar

Ha för vana att alltid logga ut när du är klar. Stäng sedan webbläsaren.

Betala med våra kort på internet

Våra kort är anslutna till säkerhetslösningen Mastercard Identity Check. Säkerhetslösningen är en världsstandard och ökar tryggheten för dig när du betalar med kort via internet.

Säkra kortbetalningar

Skydda ditt trådlösa nätverk

  • Kontrollera att adressen börjar med https://
  • Byt lösenord på routern och det trådlösa nätverket
  • Ha rätt inställningar på ditt trådlösa nätverk

Installera de senaste säkerhetsuppdateringarna

Se till att ditt operativsystem och din webbläsare har de senaste säkerhetsuppdateringarna. Om du använder Microsoft Windows bör du ställa in Windows Update som gör att uppdateringarna installeras automatiskt.

Använd antivirus-program

Med en brandvägg och ett uppdaterat antivirus-program skyddar du din dator mot virus. För att programvaran ska ge ett så bra skydd som möjligt, låt det uppdateras automatiskt eller uppdatera det manuellt varje gång du använder datorn.

    • Hur cybersäker är din verksamhet?

    • Ta hjälp av Stöldskyddsföreningens test genom att svara på frågor inom sex områden, för att veta vilken IT-säkerhet din verksamhet har.
  • Fick du alla rätt på testet? Då kan du certifiera din verksamhet hos SSF:s dotterbolag Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering (SBSC) och visa dina kunder och intressenter att du tar din IT-säkerhet på allvar. Dessutom får du rabatt på vår dataskyddsförsäkring.

  • Mer om säkerhet på internet

Skydda din identitet

Slå på notiser för BankID så får du veta när det beställs ett nytt BankID i ditt namn.

Så kan du skydda dig mot identitetsstöld