Utbildningar i första hjälpen för seniorer

Vi på Länsförsäkringar vill att du ska känna dig trygg även om något oväntat skulle hända. Vi erbjuder därför dig som kund att till ett förmånligt pris gå en utbildning i första hjälpen. Se även våra filmer längre ned på sidan.

Ambulanssjuksköterskan Mathias Wittgren håller i utbildningarna. Han varvar teori med praktik på dockor och efter den nästan tre timmar långa undervisningen känner du igen tecken på allvarliga tillstånd och vet hur du ska agera. Utbildningarna finns i två varianter, en för barn och en för seniorer, se mer info om den för seniorer nedan.

Som kund i Länsförsäkringar Skåne är ditt pris subventionerat. För en person kostar en kurs 195 kronor (ordinarie pris 390 kronor) och 250 kronor för ett par.

Första hjälpen för senior

Vad gör du om personen bredvid dig plötsligt faller ihop? Vad är de första symptomen på stroke eller hjärtinfarkt? På kursen får du lära dig några vanliga tillbud som yrsel, fallskador och högt blodtryck. Du får även lära dig hur du hanterar en hjärtstartare.

Utbildningen vänder sig till dig som är senior och dig som har någon äldre i din närhet.

Anmäl dig här

 

Filmer 1-2-3- akuten

Här har vi samlat filmer som visar vad ni ska göra om något oväntat skulle hända. De visar vad du ska göra i väntan på ambulans.

Hjärtstartare - en billig livförsäkring

Att ha en hjärtstartare nära till hands ökar chansen att överleva ett hjärtstopp dramatiskt. Som kund i Länsförsäkringar Skåne köper du en hjärtstartare till rabatterat pris.