Nu delar vi ut 200 miljoner till våra kunder

Information in english: We give back millions

2019 var ett bra år – vi hade färre olyckor och skador än beräknat. Därför kan vi dela ut återbäring på sammanlagt 200 miljoner kronor till våra försäkringskunder i Skåne. Registrera ditt kontonummer på Mina sidor så får du pengarna direkt på bankkontot vid utbetalningen.

Så registrerar du ditt kontonummer

 1. Logga in på lansforsakringar.se med BankID eller säkerhetsdosa

 2. Gå till Inställningar, som du hittar i den personliga menyn bredvid knappen Logga ut

 3. Välj Utbetalning och fyll i ditt kontonummer

 4. Passa även på att uppdatera dina kontaktuppgifter under Kontaktuppgifter

Så fungerar återbäring

Vi är ett kundägt bolag. Det innebär att när det går bra för oss kan vi betala ut återbäring till våra försäkringskunder. Du som har en sakförsäkring (till exempel en bil- eller hemförsäkring) hos oss har möjlighet att få tillbaka en del av din försäkringspremie. Dina inbetalade premier styr hur mycket du får tillbaka.

Under april får du som är företagskund hos oss ditt återbäringsbesked via posten, där kan du läsa mer om hur mycket ditt företag får i återbäring. Pengarna delas ut före midsommar om du är företagare. Du som är privatkund får ditt återbäringsbesked i september/oktober. Pengarna betalas ut i december.

Vanliga frågor och svar om återbäring

 • Försäkringar

  När vi har lyckats skapa ett positivt resultat utöver det som behöver återinvesteras för att utveckla vår verksamhet, kan vi ge återbäring till våra kunder – som också är våra ägare. Att våra kunder och ägare får återbäring är en del av hur det fungerar i vårt lokalt kundägda bolag. Återbäring är i praktiken en återbetalning av premien som man betalar för sina sakförsäkringar.


  Hjälpte det här svaret dig? 123 av 168 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Ditt Länsförsäkringsbolags styrelse väljer varje år om man ska ge återbäring till dig som är kund och hur stor återbäringen i så fall ska bli.


  Hjälpte det här svaret dig? 140 av 188 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  För att få återbäring måste du ha haft minst en gällande sakförsäkring i ett länsförsäkringsbolag som valt att ge återbäring. Det kan vara en fordons-, hem-, och djurförsäkring, men inte pensions-, liv eller sjukvårdsförsäkring.


  Hjälpte det här svaret dig? 408 av 515 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Vi kommer att dela ut återbäring till våra sakförsäkringskunder. Sakförsäkring är nästan alla privat- och företagsförsäkringar (exempelvis boende och fordon) men inte pensions-, liv och sjukvårdsförsäkring.


  Hjälpte det här svaret dig? 396 av 519 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Som privatkund får du information om hur mycket du får i ägarutdelning i det brev vi skickar hem till dig i höst. När du får ditt brev beror på i vilken kommun du bor. Våra företagskunder fick information om sin ägarutdelning under våren 2020.

  • Vecka 38: Lund, Staffanstorp, Kävlinge, Burlöv, Lomma
  • Vecka 39: Malmö
  • Vecka 40: Vellinge, Trelleborg, Svedala, Skurup
  • Vecka 41: Ystad, Tomelilla, Simrishamn, Sjöbo, övriga
  • Vecka 42: Eslöv, Höör, Hörby, Landskrona, Svalöv, Klippan, Perstorp
  • Vecka 43: Helsingborg, Bjuv, Åstorp, Höganäs, Ängelholm, Båstad, Örkelljunga

   


  Hjälpte det här svaret dig? 66 av 100 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Nej, det kan vi tyvärr inte.


  Hjälpte det här svaret dig? 76 av 127 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Hur mycket du ska få tillbaka står i brevet som skickas hem till dig. Din återbäring bygger på hur mycket du betalt i premie för dina sakförsäkringar under 2019, i förhållande till samtliga kunder.


  Hjälpte det här svaret dig? 91 av 154 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Vi kommer att dela ut återbäring till våra sakförsäkringskunder. Sakförsäkring är nästan alla privat- och företagsförsäkringar (exempelvis boende och fordon) men inte pensions-, liv och sjukvårdsförsäkring.


  Hjälpte det här svaret dig? 396 av 519 har fått hjälp av svaret
 • Försäkringar

  Uträkningen bygger på hur mycket du har betalt i premie under 2019, i förhållande till samtliga kunder. Om du exempelvis står för 0,005 % av den totala premieintäkten så får du 0,005 % av årets återbäring.


  Hjälpte det här svaret dig? 13 av 29 har fått hjälp av svaret