Träffa våra kunder

Informationen gäller för Länsförsäkringar Skåne

Efter ett samtal med en skadereglerare föll alla bitar på plats

Vi fick hjälp direkt

Efter ett fall på dagis så svullnade vår 4-årige kille upp rejält i ena ansiktshalvan. Vi fick en tid på vårdcentralen men remitterades akut vidare till lasarettet i Lund. Det blev ett par timmar i väntrummet sedan var det äntligen vår tur. Efter undersökningen beslutades det att han skulle läggas in för behandling och utredning av skadan. Vi inkvarterades på en sal på barnsjukhuset och där vi fick träffa käkspecialist, öron näsa halsläkare och flertalet sticksäkra sjuksköterskor. Logistiken kring sjukhusvistelsen var inte helt enkel. De små utgifterna lades på hög och totalsumman sprang snabbt iväg med utlägg för parkering, sjukhusmat och många extra bilresor.
Vår lille kille hade tur och återhämtade sig efter en vecka. När vi äntligen blev inskrivna började förvirringen med vilka papper som skulle skickas in och var.

Det räckte med ett samtal med en skadereglerare så föll alla bitar på plats. Vi fick direkt hjälp med hur vi skulle gå tillväga med vår skadeanmälan. Men inte nog med det, vi fick även hjälp med vilken förskoleförsäkringsom gällde i just vår kommun och hur vi skulle kontakta dem. Vi var så nöjda med all hjälp vi hade fått och dessutom avslutade skaderegleraren att vi även skulle få ekonomisk ersättning för de dagar vi legat inlagda. Trots all oro och tid vi lagt ner på detta blev vi mycket nöjda med slutet på denna händelse och var glada att vi hade tecknat en barnförsäkring.

Erik med sonen Otto.


Därför skaffade vi en gravidförsäkring

Känns viktigt att barnet är skyddat på bästa möjliga sätt

Det började med att jag skaffade en gravidapp för att kunna se vilken graviditetsvecka jag är i och därmed följa bebisens utveckling. I appen fanns även en checklista där en av de första punkterna var att teckna en gravidförsäkring. Utan den hade jag inte tänkt på att man ska teckna en extra försäkring som gravid. Försäkringen börjar gälla från vecka 22 så några veckor innan dess gick jag in på hemsidan där jag fyllde i en ansökan. Ungefär en vecka senare fick jag hem en skriftlig bekräftelse på min nya försäkring. Det som är så bra är att den är helt gratis så det finns ju ingen anledning att låta bli! Om man vill vara extra skyddad kan man betala en liten summa för en tilläggsförsäkring. Då ingår även komplikationer i samband med förlossningen samt sjukdomar och skador på grund av för tidig födsel.

Vi kommer definitivt att omvandla försäkringen till en barnförsäkring. Hemförsäkringen ersätter ju inte vid sjukdom och olycksfall när det gäller barn. När vi nu kommer att få ansvar för en liten människas liv, känns det väldigt viktigt att barnet är skyddat på bästa möjliga sätt från start.

 

Therese Larsson