Länsförsäkringar Skåne digitaliserar Grannar mot brott

Länsförsäkringar Skåne och Grannkompaniet AB inleder ett samarbete för att stärka det brotts- och skadeförebyggande arbetet i Skåne med den mobila kommunikationsplattformen Coyards.

Länsförsäkringar Skåne gör nu en större satsning på Grannar mot brott som är ett nätverk där Länsförsäkringar Skåne tillsammans med boende i Skåne, polisen och den lokala räddningstjänsten jobbar för ett tryggt och säkert boende. Satsningen vänder sig till alla oavsett vilket försäkringsbolag man är kund hos.

Svenskutvecklade Coyards är skräddarsydd för grannsamverkan och är framtagen för att vara brotts- och skadeförebyggande genom att gynna en levande och effektiv kommunikation.

- Coyards är framtidens sätt att arbeta med grannsamverkan. Det gör kommunikationen snabb och enkel och utvecklingspotentialen är stor för vilka mervärden vi kan bygga in i appen. Jag är stolt över att vi kan erbjuda den här produkten till våra kunder, säger Annika Schyler, Chef Process och Kvalitet på Länsförsäkringar Skåne.

- Samarbetet innebär att vi får en stark lokal partner i Skåne med ett stort kontaktnät och diger erfarenhet av det skade- och brottsförebyggande arbetet. Länsförsäkringar Skånes insatser för alla som bor i Skåne är en förebild för hur näringslivet kan engagera sig för att göra samhället säkrare och tryggare, säger Alexis Nicou, VD, Grannkompaniet AB.

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Det första lokala länsförsäkringsbolaget bildades redan 1801.

Grannkompaniet AB har utvecklat en rad kommunikationsplattformar optimerade för grannsamverkan (Coyards), båtsamverkan (Coboats) och företagssamverkan (Coprofs) och har idag en rad olika strategiska samarbeten. Coyards, Coboats och Coprofs finns att ladda ner på App Store och i Google Play. Det går även att logga in via en web browser på PC eller Mac.

För mer information kontakta gärna:

Annika Schyler, Chef Process & Kvalitet Länsförsäkringar Skåne, 040-633 81 27, Annika.Schyler@lansforsakringar.se,

Alexis Nicou, VD, Grannkompaniet AB, 08-409 400 20info@grannkompaniet.sewww.coyards.se

Pressbilder: http://www.coyards.se/press

Se alla pressmeddelanden