Utbildningar i första hjälpen för barn

Ambulanssjuksköterskan Mathias Wittgren håller i våra första hjälpen-kurser där du lär dig att agera rätt i väntan på ambulans.

Foto: swelo.se

Han varvar teori med praktik på dockor och fokuserar på enkla, praktiska råd för de vanligaste förekommande tillbuden. Efter de nästan tre timmar långa undervisningarna ska alla känna igen tecken på allvarliga tillstånd. Och inte minst, kunna agera rätt.

Första hjälpen för barn

En isglass mot getingstick i munnen, bara ljummet, inte kallt, vatten på brännskador och medicinskt kol om man svalt något giftigt. Det är några av de råd du får på våra utbildning i första hjälpen för barn. På kursen går vi också igenom några vanliga tillbud som till exempel fallskador, feberkramp, kvävning och allergisk reaktion.

Utbildningen vänder sig till dig som har barn, barnbarn eller barn i din närhet som är i ålder från noll till tolv år.

Anmälan och pris för alla utbildningar

Som kund i Länsförsäkringar Skåne är ditt pris subventionerat. För en person kostar en kurs 195 kronor (390 kronor för icke kund) och 250 kronor för ett par (500 kronor för par som är icke kund).

Utbildningarna genomför vi i Ängelholm, Helsingborg, Malmö, Ystad och Lund.

Välkommen till en utbildning där du lär dig agera rätt i väntan på ambulans!

Fördjupning - Svagt skydd för samhällets minsta

Många tror att barn har ett fullgott skydd genom skolan och försäkringskassan, men samhällets grundskydd är tyvärr dåligt.

Barnförsäkring

Med vår barnförsäkring kan du vara trygg redan från födseln. Försäkringen gäller om ditt barn skulle drabbas av sjukdom eller olycksfall.