Utbildningar i första hjälpen för senior

Ambulanssjuksköterskan Mathias Wittgren håller i våra första hjälpen-kurser där du lär dig att agera rätt i väntan på ambulans.

Han varvar teori med praktik på dockor och fokuserar på enkla, praktiska råd för de vanligaste förekommande tillbuden. Efter de nästan tre timmar långa undervisningarna ska alla känna igen tecken på allvarliga tillstånd. Och inte minst, kunna agera rätt.

Första hjälpen senior

Vad gör du om personen bredvid dig plötsligt faller ihop? Vad är de första symptomen på stroke eller hjärtinfarkt? På kursen går vi också igenom några vanliga tillbud som yrsel, fallskador och högt blodtryck. Du får även lära dig hur du hanterar en hjärtstartare.

Utbildningen vänder sig till dig som är senior och dig som har någon äldre i din närhet.

Anmälan och pris för alla utbildningar

Som kund i Länsförsäkringar Skåne är ditt pris subventionerat. För en person kostar en kurs 195 kronor (390 kronor för icke kund) och 250 kronor för ett par (500 kronor för par som är icke kund).

Utbildningarna genomför vi i Ängelholm, Helsingborg, Malmö, Ystad och Lund.

Välkommen till en utbildning där du lär dig agera rätt i väntan på ambulans!

Hjärtstartare - en billig livförsäkring

Att ha en hjärtstartare nära till hands ökar chansen att överleva ett hjärtstopp dramatiskt. Som kund i Länsförsäkringar Skåne köper du en hjärtstartare till rabatterat pris.

Fördjupning - Så hanterar du ett hjärtstopp

Det är lätt att drabbas av panik och handlingsförlamning om någon i din närhet plötsligt faller ihop. Men vid en hjärtattack är varje sekund avgörande för hur allvarliga konsekvenserna i slutänden blir.